Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa podpora južnoameriškemu celinskemu misijonu

Objava: 20. 02. 2009 / 08:57
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa podpora južnoameriškemu celinskemu misijonu

Papež Benedikt XVI. je na včerajšnji avdienci sprejel skupino 150 študentov Papeške južnoameriške akademije v Rimu in jih pozval, naj ‘z navdušenjem sprejmejo’ Celinski misijon, ki ga pripravlja Cerkev v južni Ameriki.

Papež je člane južnoameriške skupnosti označil kot dediče ‘bogate človeške in duhovne dediščine’, kar je sad širjenja Jezusovega sporočila o odrešenju skozi celotno zgodovino’.

Sveti oče se je v svojem govoru dotaknil duhovne zgodovine številnih držav, ki jih zastopajo omenjeni študentje. Več kot petsto let že ‘pogumni misijonarji ljudi seznanjajo z Jezusom Odrešenikom’, je povedal papež. S krstom so se ti ljudje odprli življenju, polnemu milosti, in postali Božji otroci. Prejeli so tudi svetega Duha, zaradi česar so njihove kulture bogato obrodile, jih očistile ter razvile seme, ki jih je vanje zasadila učlovečena Beseda. Ta jih zdaj vodi po poteh Evangelija.

Papež je obiskovalce vzpodbudil, naj čas svojega študija v Rimu izkoristijo za marljivo učenje v dobro ljudi, ki jim bodo služili. Spomnil se je svojega obiska v brazilski Aparecidi leta 2007, ko je tamkajšnje škofe pozval k oživljanju vere v romarsko Cerkev v tistem delu sveta.

Ob koncu obiska je papež južnoameriške študente pozval, naj navdušeno sprejmejo duh ‘Velikega celinskega misijona’, ki so ga razglasili pri baziliki Naše gospe v Aparecidi in ki že kaže pozitivne učinke v škofiji, kjer se je začel.

‘Veliki celinski misijon’ je pobuda, s katero naj bi poglobili katehetske in pastoralne pograme, usmerjene v ustanavljanje in razvoj ‘evangeliziranih in misijonsko usmerjenih krščanskih skupnosti’ po celotni južni Ameriki.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh