Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pilot, ki je pristal na avtocesti: Z nami je bil angel varuh

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 11. 08. 2022 / 09:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2022 / 09:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pilot, ki je pristal na avtocesti: Z nami je bil angel varuh
FOTO: PU Kranj

Pilot, ki je pristal na avtocesti: Z nami je bil angel varuh

Pilot manjšega športnega letala, ki je minuli petek pristalo na gorenjski avtocesti, je za avstrijske medije pojasnil nenavaden dogodek, v katerem kljub prometu na cesti ni bilo poškodovanih.

Minuli petek so nadzorne kamere na gorenjski avtocesti posnele, kako je manjše športno letalo zasilno pristalo pri Brezjah v smeri Jesenic. V letalu sta bili dve osebi, ki sta bili v dogodku nepoškodovani. Kljub izredno nenavadnemu dogodku in dokaj gostemu prometu, v nenavadnem dogodku ni prišlo do nesreče. Poškodovano je bilo le letalo.

FOTO: Dars

O dogodku se je za avstrijski medij Kronen Zeitung razgovoril graški pilot Aref Shabanpoor, štiridesetletnik, rojen v Iranu. »Letalo bi morala vrniti na letališče v Lesce, a so nenadoma začele utripati vse opozorilne lučke, motor je odpovedal. Imel sem 60 sekund, da se odločim,« je opisoval tesnobne trenutke na višini 400 metrov.

Letališče je bilo v tistem trenutku predaleč, to so potrdili tudi kasnejši izračuni. Pilot se je odločil za precej nevaren manever – zasilni pristanek mimo daljnovodov in dreves na dokaj prometni avtocesti. »Edina možnost je bila, da najdem vrzel med vozli. Veliko možnosti nisva imela, saj je bil pred nama most,« je dejal pilot in dodal, da je bila glavna skrb ta, da nikogar ne poškoduje.

»Verjamem v Boga, a časa za molitve ni bilo. Imeli smo srečo in angela varuha na krovu,« je za avstrijski medij dejal pilot. »Ta angel varuh je sedel na moji levi,« se je pilotu zahvalil njegov kopilot Dalibor Jelisic. Pilotu je za ta nenavaden dosežek pohvale izrekel tudi vodja avstrijskega letalskega usposabljanja ter se zahvalil, da v dogodku ni bilo poškodovanih.

Nalaganje
Nazaj na vrh