Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po SDM želi več kot osem tisoč članov Neokatehumenske poti svoje življenje posvetiti Bogu

Objava: 26. 08. 2011 / 08:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po SDM želi več kot osem tisoč članov Neokatehumenske poti svoje življenje posvetiti Bogu

Gibanje navadno po vsakem svetovnem dnevu zbere mlade na shodu za duhovne poklice.

Po ganljivih dneh v okviru Svetovnega dneva mladih je bil madridski trg Cibeles minuli ponedeljek ponovno napolnjen z veseljem in vero. Kot je poročal Radio Vatikan, se je ob madridskem nadškofu, kardinalu Roucu Vareli, ter okrog šestdesetih škofih na trgu zbralo okoli dvesto tisoč mladih članov Neokatehumenske poti. Gibanje navadno po vsakem svetovnem dnevu zbere mlade na shodu za duhovne poklice.

Na začetku besednega bogoslužja so poslušali simfonijo o trpljenju nedolžnih, glasbeno stvaritev Kika Argüelle, enega od začetnikov Neokatehumenata. V katehezi, ki je sledila, je Kiko poudaril, kako nujna je nova evangelizacija. Spomnil je, da človek, ki se loči od Boga, v svojem najglobljem bistvu ostane zlomljen. Kristus pa je nase vzel trpljenje, premagal smrt in pokazal, da resnica ni v tem, da živimo zase, ampak da ljubimo. Po molitvi, ki je potekala v veliki zbranosti, je približno pet tisoč fantov vstalo in izrazilo svojo pripravljenost, da stopijo na pot duhovništva, tri tisoč dvesto deklet pa želi svoje življenje posvetiti Bogu.

O srečanju je za Radio Vatikan spregovoril tudi Kiko Argüello, ki je pojasnil, da jih toliko ni vstalo še nikoli. Po njegovem mnenju je to sad srečanja s papežem. Ko mlade vprašajo, zakaj so vstali, vsi odgovorijo, da jih je nagovorilo, kar je papež izrekel v določenem trenutku. Na Svetovnih dnevih so besede svetega očeta za mlade posebna milost. V neokatehumenske gibanju pa pobirajo sadove tega, kar je storila Cerkev, kar je naredil Benedikt XVI.

Tudi in predvsem glede evangelizacije so mladi zelo veseli in rečejo, da so bili to najlepši dnevi v njihovem življenju in da želijo tako nadaljevati, je pojasnil Argüello. Pred začetkom svetovnega dneva so namreč mladi, ki so del Neokatehumenske poti, oznanjevali evagelij po ulicah petstotih evropskih mest in nekateri so pripovedovali o pretresljivih izkušnjah in mnogih spreobrnjenjih. Prišlo je tudi dvestosedemdeset mladih iz Iraka in skupina iz Palestine. Šli so v muslimanske predele, tam prepevali in ljudje so bili neverjetno odprti. Kraji so se spreminjali, Evropa pa po Argüellovih besedah resnično pričakuje evangelij. Po njegovem mnenju je bil glede tega Janez Pavel II. prerok, saj je ta svetovni dan mladih sprožil novo evangelizacijo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh