Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poročilo o Socialnem tednu 2011

Objava: 27. 09. 2011 / 06:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poročilo o Socialnem tednu 2011

Prireditev je presegla pričakovanja vpletenih tako po številu dogodkov, ki jih je bilo letos več kot trideset, kot tudi z vidika obiska, ki je presegel tisoč obiskovalcev, prireditelji Socialnega tedna pa so zadovoljni tudi z ravnijo kakovosti organizacije in vsebinske plati dogodkov.

Tretji Socialni teden 2011, ki je pod geslom Slodelujmo! v organizaciji Socialne akademije in štiridesetih partnerskih organizacij in skupin v različnih krajih po Sloveniji potekal od 19. do 24. septembra 2011, se je v soboto, 24. septembra 2011, zaokrožil s sklepnim seminarjem. Ni fraza, če rečemo, da je presegel pričakovanja vpletenih tako po številu dogodkov, ki jih je bilo letos več kot trideset, kot tudi z vidika obiska, ki je presegel tisoč obiskovalcev. Organizatorji Socialnega tedna so zadovoljni tudi z ravnijo kakovosti organizacije in vsebinske plati dogodkov. Ne nazadnje je bil Socialni teden dobro zastopan tudi v medijih, saj so o njem poročali tako tradicionalni mediji, kot tudi družabna omrežja in video portali. O tem govorijo tudi videoposnetki dogodkov in kakovostni blogi na povezavi: http://socialniteden.si/.

Letošnji Socialni teden je pri iskanju in delovanju za skupno dobro Slovenije in njenih državljanov povezal različne kraje po Sloveniji. Uvodna okrogla miza z naslovom 'Vsega imamo dovolj, zakaj se potem zadolžujemo', je odkrivala skupne potenciale in vire, ki bi lahko nadomestili neznosno zadolževanje. Več kot trideset dogodkov po Sloveniji je odpiralo ekonomska, vzgojna, zgodovinska, politična, ekološka, medgeneracijska in druga vprašanja. Pri tem ni bilo nenavadno, če so se nekateri udeleženci na posamezen dogodek peljali tudi po nekaj deset kilometrov. Niz dogodkov Socialnega tedna se je končal s seminarjem, ki je potekal pod geslom 'Slodelovanje v civilni družbi: posameznik – organizacija – družba' in je bil namenjen aktivnim članom civilne družbe s krščanskim navdihom. Gostje, med njimi Igor Bahovec, Nevenka Bogataj, Jože Gornik in Uroš Macerl, so s svojimi prispevki dopolnjevali aktivno participacijo udeležencev v obliki delavnic.

Program in vsebina Socialnega tedna sta dokazala, da je v prizadevanju za skupno dobro mogoče uspešno povezati različne posameznike in organizacije. Slovenskim državljanom ni vseeno za skupno prihodnost, saj so se o njej pripravljeni izobraževati, pogovarjati in zanjo tudi delati. Organizatorji tedna ugotavljajo, da je proces nastajanja projekta vsaj tako pomemben, kot njegovi rezultati. V času nastajanja projekta so se namreč rojevale nove ideje in razvijale nove kompetence. Marsikateremu snovalcu ali udeležencu programa bo v prihodnje še odmevala kakšna misel ali stavek, izrečen na Socialnem tednu. Morda bo beseda slodelujmo o(b)stala kot opomnik, ki nas spodbuja pri vsakdanjem doseganju skupnih interesov. Slodelujmo torej vse do prihodnjega Socialnega tedna 2012.

Poročilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil sodelavec Socialne akademije Marko Jerina.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh