Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslanica družinam na slovenskem pastoralnem dnevu v Celju

Objava: 12. 05. 2008 / 10:37
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poslanica družinam na slovenskem pastoralnem dnevu v Celju

Slovenski katoliški kristjani se zavedamo, da je delo za družino delo za resnični napredek posameznika in celotne družbe. Vsa vzgojno-izobraževalna prizadevanja, dobrodelnost in solidarnost, vsi problemi in prave rešitve imajo težišče prav v družini.

Družina kot skupnost moža, žene in otroka/otrok ima civilizacijski in vrednostni (vzgojni) pomen. Kot taka zasluži vso pozornost, podporo in spodbudo družbe, države in vseh inštitucij, ki se z družino posredno ali neposredno srečujejo.

Družina je graditeljica človeške osebnosti in oblikovalka skupnosti oseb, zato pomembno vpliva na družbeni razvoj. Družba je lahko srečna in uspešna le, če jo sestavljajo zdrave družine.

Kristjani družino pojmujemo kot domačo Cerkev. V njej imajo starši poslanstvo prvega posredovanja vrednot in življenja po evangeliju. Tako vsaka krščanska družina odseva različne vidike življenja vesoljne Cerkve.

Zavedamo se, da je potrebno v družino vrniti toplino medsebojnih odnosov. V krščanski družini se pogovor bogati z molitvijo in z dejavnim sodelovanjem družinskih članov v župnijskem občestvu.

Med nami so družine, ki so v stiski ali iz različnih razlogov ne živijo skladno z evangeljskimi načeli. Bog spoštuje in ljubi vsakega človeka in zato tudi Cerkev želi stati ob strani vsem ljudem. Cerkvene ustanove že sedaj in bodo še naprej pomagale družinam v njihovih najrazličnejših stiskah in potrebah.

Naj bo pastoralno leto nova spodbuda za več veselja do življenja in družine.


Medškofijski odbor za družino

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh