Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv predstavnikov svetovnih religij državam članicam skupine G-20

Objava: 28. 06. 2010 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poziv predstavnikov svetovnih religij državam članicam skupine G-20

Za uravnavanje finančnih trgov in upoštevanje skupne blaginje

Pred vrhunskim zasedanjem držav članic G-8 in G-20 v Kanadi so predstavniki svetovnih religij in dobrodelnih organizacij pozvali vse sodelujoče k dejavnemu ukrepanju v boju proti globalnim problemom. V skupni izjavi sedemdesetih predstavnikov svetovnih religij je zapisano, da bi se morali voditelji držav in vlad še dejavneje truditi za učinkovit boj proti revščini, podnebnim spremembam in proti jedrskemu oboroževanju.

V sklepnem dokumentu tridnevnega zasedanja ‘Vrh svetovnih religij 2010’ v kanadskem Winnipegu, ki je bil objavljen minuli petek, so predstavniki religij pozvali vlade, naj v ospredje svojih prizadevanj postavijo skupno blaginjo. Med udeleženci zasedanja so bili tudi predstavniki katoliške Cerkve, in sicer člani Nemške škofovske konference.

Katoliška dobrodelna organizacija Misereor je postavila zahtevo državam članicam G-20, da naj se ukrepi v boju proti globalni revščini odsevajo v ‘konkretnih dogovorih vrha G-20 glede davka pri finančnih transakcijah in v učinkovitih odpravah davčnih oaz v boju proti korupciji in izogibanju plačevanja davkov, ki presega državne meje’.

Zaradi svetovne gospodarske in finančne krize je po svetu brez dela ostalo okoli štirideset milijonov ljudi, kar velja predvsem za države v razvoju. Kljub temu se finančni trgi še vedno spuščajo v najrazličnejša tveganja.

Zasedanje držav članic skupine G-8 se je pričelo minuli petek v kanadskem Huntsvilleu, včeraj pa je sledilo srečanje predsednikov držav in vlad skupine G-20 v Torontu.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh