Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prazniki v ritmu družinskega življenja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 08. 2015 / 14:17
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prazniki v ritmu družinskega življenja

Papež med avdienco: družina je posebej ustrezen kraj za primerno obhajanje nedelje in drugih praznikov.

Papež Frančišek je obsodil razuzdano kulturo zabav med današnjo mladino. Tudi med praznovanjem se vse pogosteje pojavlja »sla po potrošništvu«, je sveti oče dejal med današnjo splošno avdienco v Vatikanu in ob tem opozoril na poročila o mladih v Italiji, ki na zabavah umirajo zaradi prevelike potrošnje mamil. Neomejen in škodljiv način praznovanja ravno med mladimi zahteva največ žrtev, je prepričan Frančišek.



Papež je v nagovoru pozval tudi k zaščiti dela prostih nedelj. »Obsedenost z gospodarskim dobičkom in stremljenje po tehnični učinkovitosti ogrožata človeško življenje«, je sveti oče nagovoril množico okoli 8.000 zbranih vernikov v vatikanski dvorani za avdience. Človek potrebuje nedeljo kot dan počitka, da se lahko veseli tistega, česar ne moremo proizvesti in ne potrošiti, ne kupiti in ne prodati. »Ne smemo postati sužnji dela«, je zatrdil Frančišek. »Ideologija dobička« pa nam poskuša požreti nedeljo kot prost dan v tednu. Papež je poudaril, da Nova zaveza določa nedeljo kot dan Božjega češčenja. Kristjani bi ga zato morali obhajati z evharističnim slavjem.

Družina pa je prav posebej ustrezen kraj, kjer lahko primerno obhajamo nedeljo in druge praznike. »To je čas, ko lahko opazujemo svoje otroke in vnuke, ki odraščajo, in si mislimo: kako lepo!«

Z današnjim nagovorom v okviru teme »Zakonska zveza in družina«, pa tudi z nagovori na prihodnjih splošnih avdiencah želi papež pripraviti pot za jesensko sinodo o družini, ki bo v Vatikanu zasedala med 4. in 25. oktobrom letos.

Vir: Kathpress / kath.net
Foto: arhiv Družine (A.Ž.)

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh