Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričenja se cepljenje mlajših otrok

Za vas piše:
T. M.
Objava: 16. 12. 2021 / 09:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2021 / 10:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pričenja se cepljenje mlajših otrok
Zbolevajo praviloma predhodno zdravi otroci, najpogosteje šolarji. FOTO: Pexels

Pričenja se cepljenje mlajših otrok

Na Pediatrični kliniki v Ljubljani bodo danes, 16. decembra, začeli cepiti otroke, stare od 5 do 11 let.

Stroka cepljenje predvsem priporoča otrokom, ki imajo kronične bolezni, njihovim sorojencem in otrokom, ki so v stiku z osebami iz rizičnih skupin. »Cepljenje pa je smiselno tudi za ostale otroke,« je pred dnevi na novinarski konferenci pojasnila Marta Grgič Vitek, nacionalna koordinatorka programa cepljenja z NIJZ. 

Pediatrinjo dr. Tino Plankar Srovin smo na pragu začetka cepljenja otrok vprašali o najnovejših spoznanjih glede prebolevanja covida-19 pri otrocih in zapletih po preboleli bolezni, o cepljenju otrok ter ukrepih za izogibanje tudi drugih respiratornih okužb. Celoten intervju si preberite na tej povezavi.

Cepilni dnevi

Cepilni centri po Sloveniji se že pripravljajo na cepilne dni, ki bodo potekali od 19. do 23. decembra po vsej državi. Njihov namen je k cepljenju privabiti čim več ljudi z namenom zajezitve epidemije. 

Od nedelje do četrtka prihodnji teden se bo torej mogoče cepiti 24 ur na dan brez naročanja, na terenu bodo tudi cepilne enote, na voljo pa bodo vsa cepiva. V cepilnih centrih bodo cepili odrasle in tudi otroke. 


Nalaganje
Nazaj na vrh