Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripni svoje življenje

Objava: 18. 03. 2008 / 08:02
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pripni svoje življenje

Preventivna akcija Ministrstva za promet


Cerkev na Slovenskem podpira preventivno delovanje Direktorata za promet na Ministrstvu za promet, ki si prizadeva za povečanje varnosti cestnega prometa na slovenskih cestah ter za ozaveščanje, da je izguba življenja najhujša posledica prometnih nesreč. Ministrstvo za promet danes začenja preventivno akcijo Pripni svoje življenje, ki opozarja na uporabo varnostnega pasu in ki sodi med prioritetne naloge Obdobnega načrta povečanja varnosti cestnega prometa za leto 2008 in 2009. Akcija želi pripomoči k spremembi vedenjskih vzorcev voznikov in njihovih sopotnikov ter okrepiti zavest, da smo za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu najprej odgovorni sami. Državni organi in nevladne organizacije bodo aktivnosti, povezane s preventivno akcijo, najbolj intenzivno izvajali med 17. marcem in 4. aprilom 2008.


Glavni poudarki pri uporabi varnostnega pasu

1. Varnostni pas v primeru prometne nesreče obvaruje marsikatero življenje, zato morajo biti vsi potniki v osebnih avtomobilih na vseh poteh pripeti z varnostnim pasom.

2. Tako šofer kot njegovi sopotniki, tudi tisti na zadnjih sedežih, naj dosledno uporabljajo varnostni pas, saj v Sloveniji beležimo nizko stopnjo uporabe varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev na zadnjih sedežih.

3. Otroci, mlajši od 12 let morajo biti pripeti z varnostnim pasom oz. morajo biti ustrezno nameščeni v otroške sedeže na zadnjih sedežih. Posebno opozorilo velja tudi mladim, ki so zaradi neuporabe varnostnega pasu na zadnjih sedežih pogoste žrtve posledic prometnih nesreč.

4. V letu 2007 je na slovenskih cestah umrlo 52 voznikov osebnih avtomobilov, ker niso bili pripeti z varnostnim pasom. Navedeno število predstavlja vsaj toliko družinskih in osebnih tragedij ter otrok, ki so izgubili starše in trajnih invalidov. Neuporaba varnostnega pasu ob trčenju predstavlja večje tveganje za hude telesne poškodbe ali celo za smrt.


Dodatne informacije dobite pri ge. Vesni Marinko z Ministrstva za promet, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana, tel.: 01/478–82–52 ali na spletni strani Ministrstva za promet: http://www.mzp.gov.si/si/splosno/novice/novica/article/771/5705/?cHash=d34df.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh