Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvih enajst kubanskih zapornikov na poti v Španijo

Objava: 13. 07. 2010 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvih enajst kubanskih zapornikov na poti v Španijo

Na Iberskem polotoku danes pričakujejo prvo skupino osvobojenih političnih zapornikov s Kube.

Španski minister za zunanje zadeve, Miguel Angel Moratinos, ki je v preteklih dneh obiskal Kubo, je napovedal prihod prvih enajstih osvobojenih političnih zapornikov v Španijo. Kubanci bodo na Iberski polotok prispeli v dveh skupinah, na dveh različnih letih. Ob enih popoldan pričakujejo prihod prve skupine, uro kasneje pa naj bi pristalo letalo s preostalimi osvobojenimi zaporniki. Obe letali sta Kubo zapustili sinoči.

Moratinos je še povedal, da bodo osvobojeni Kubanci v Španijo pripotovali s svojimi družinami, kar pomeni, da Španci pričakujejo skupino šestinpedesetih ljudi.

Ob prihodu se bodo morali Kubanci odločiti, kje želijo živeti, ali v Španiji ali kje drugje, seveda pa bodo deležni 'podpore in pomoči s strani španske vlade'. Kot je še pojasnil španski zunanji minister, bodo v Španiji s pomočjo Komisije za pomoč beguncem in španskega Rdečega križa Kubancem omogočili bivališče, in ko bodo politični zaporniki 'svobodni državljani, bodo seveda deležni tudi vseh državljanskih pravic'.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/AA8F95BD18D04BA7C125775A002B6758?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh