Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razpis za svetlobnico 2016 se izteka

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 27. 07. 2016 / 07:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Razpis za svetlobnico 2016 se izteka

Razpis za svetlobnico 2016 se izteka

Nagradni natečaj za literarno nagrado svetlobnica traja do 31. avgusta.
Založba Družina je decembra lani razpisala nagradni natečaj za literarno nagrado svetlobnica, s katero želi spodbuditi izvirno slovensko leposlovje. Čas za oddajo neobjavljenih romanov pa se počasi izteka. Vaša literarna dela sprejemamo do 31. avgusta.

Rokopise, podpisane s šifro (pravo ime, naslov stalnega bivališča, naslov e-pošte in številka mobilnega telefona naj bodo zapisani v priloženi in s šifro označeni zaprti kuverti), pošljite v šestih izvodih na Knjižno uredništvo založbe Družina, Krekov trg 1, Ljubljana, s pripisom "nagrada svetlobnica". Rokopisi naj bodo natiskani na papirju v formatu A4, s pisavo Times New Roman, velikostjo črk 12 in z razmikom 1,5 vrstice. Upoštevana bodo samo neobjavljena slovenska besedila.

Tema romana naj se nanaša na življenje Slovencev v domovini, zamejstvu ali drugod po svetu v katerem koli obdobju in odslikava vero v presežnost bivanja, v moralne vrednote in zvestobo svojemu rodu. Založba bo izbrani roman izdala do konca aprila 2017 v zbirki Pretakanja in ga posebej promovirala v letu izida.

Dobitnika nagrade svetlobnica 2016 bo izbrala Strokovna komisija v sestavi Mateja Komel Snoj, Ignacija J. Fridl, Igor Škamperle, Brane Senegačnik, Jože Horvat in Tone Rode. Nominiranci za nagrado bodo razglasili do konca oktobra 2016, nagrada pa bo podeljena na letošnjem Slovenskem knjižnem sejmu.

Več o nagradnem natečaju si preberite v razpisu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh