Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Redovnica zagovarjala splav s sklicevanjem na cerkveni nauk

Objava: 20. 05. 2010 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Redovnica zagovarjala splav s sklicevanjem na cerkveni nauk

S tem dejanjem se je s. Margaret McBride izobčila iz katoliške Cerkve

Redovnica, članica bolnišnične komisije, ki je potrdila opravljanje splava, se je s tem dejanjem izobčila iz občestva katoliške Cerkve, so v minulih dneh sporočili s Tiskovnega urada škofije Phoenix v Združenih državah Amerike. Po navedbah škofije je s. Margaret McBride škofu Olmstedu izrazila svoje trdno prepričanje, da je bil splav, opravljen leta 2009 v določenem primeru, ‘moralno upravičeno in dopustno dejanje v skladu s cerkvenim naukom’.

Splav je bil opravljen konec lanskega leta v Kliničnem centru sv. Jožefa v Phoenixu v ameriški zvezni državi Arizona. Mati je bila noseča enajst tednov, njeno zdravje pa je bilo resno ogroženo zaradi povišanega tlaka. Zaradi nosečnosti se je njeno stanje še poslabšalo in ogroženo je bilo celo njeno življenje, so poročali ameriški mediji. Etična komisija, sestavljena iz zdravnikov in članice bolnišnične uprave, s. Margaret McBride, je odločila, da je opravljanje splava v tem primeru nujno. S s. Margaret so se v bolnišnici večkrat posvetovali glede etičnih vprašanj.

Kot so pojasnili na škofiji, je do izobčenja prišlo zato, ker je s. Margaret ‘privolila v opravljanje splava kot v moralno upravičeno in dopustno dejanje v skladu s cerkvenim naukom in s tem pojasnilom svojo odločitev zagovarjala tudi pred škofom Olmstedom. Ker je odobrila opravljanje splava in ga celo spodbujala, se je s tem samodejno izobčila iz katoliške Cerkve’.

Na fotografiji: s. Margaret McBride in škof Olmsted

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh