Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rim se pripravlja na slovesno razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega

Objava: 30. 03. 2011 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rim se pripravlja na slovesno razglasitev Janeza Pavla II. za blaženega

Slovesno bogoslužje 1. maja letos bodo v italijanski prestolnici predvajali na šestih krajih.

Za slavje ob slovesni razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega 1. maja letos bodo v italijanski prestolnici na šestih krajih postavili velikanske zaslon, preko katerih bodo prenašali slovesno bogoslužje v Vatikanu. K ukrepom prirediteljev sodijo tudi priprave stičnih točk na določenih strateških delih mesta, posebna prepustnica za sredstva javnega prevoza in točke za oskrbo romarjev.

Za vse to in še številne druge naloge si odgovornost delijo rimska škofija, mesto Rim in celotna rimska provinca. Ker Trg sv. Petra ne bo zmogel sprejeti vseh obiskovalcev, naj bi papeževo mašo prenašali prek velikanskih zaslonov pri Angelskem gradu, v okrožju Massimo ter na trgu Risorgimento, so včeraj sporočili iz rimskega romarskega urada 'Opera Romana Pellegrinaggi'.

Prepustnica 'JPII-Pass' za ceno osemnajstih evrov bo po navedbah rimskih prirediteljev obiskovalcem omogočala uporabo vseh sredstev javnega prevoza (avtobusa, tramvaja, podzemne železnice in železnice proti Ostii), paket kosila na dan razglasitve in obširen informacijski material. Poleg tega sev bodo lahko imetniki prepustnice zapeljali tudi z razglednim avtobusom 'Roma Cristiana'.

Prepustnica pa ne velja kot vstopnica za papeževo mašo na Trgu sv. Petra, poudarjajo na romarskem uradu. Ta slovesnost bo popolnoma brezplačna in zanjo ni potrebna nikakršna posebna vstopnica.

Dodatne podrobnosti o bližajočem se velikem cerkvenem dogodku bodo iz Vatikana sporočili v začetku prihodnjega tedna na prvi uradni tiskovni konferenci.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh