Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še dva tedna za zbiranje podpisov!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 10. 2013 / 08:43
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Še dva tedna za zbiranje podpisov!

Še dva tedna za zbiranje podpisov!

Evropska državljanska pobuda Eden izmed nas si prizadeva za zaščito človeškega življenja od spočetja dalje.

Od začetka letošnjega leta v državah Evropske zveze poteka akcija zbiranja podpisov »Eden izmed nas«, ki si prizadeva za pravno zaščito človeškega življenja od spočetja dalje. Cilj kampanje, o kateri smo večkrat poročali tudi na naših spletnih straneh, trajala pa bo do letošnjega 1. novembra, je na vseh pristojnih področjih v Evropski zvezi zasidrati pravico do življenja za nerojene otroke od spočetja dalje, kar bi pomenilo tudi večjo zaščito človeških zarodkov.

Na ravni Evropske zveze je bilo doslej skupaj zbranih 1.338.935 podpisov (podatek z dne 18. oktobra 2014), v Sloveniji pa smo jih uspeli zbrati 2.449, kar predstavlja 40 % potrebne podpore glede na število prebivalcev.

V zadnjih tednih pred zaključkom akcije so nanjo znova posebej opozarjali po vsej Evropi in predvsem pri bogoslužjih nagovarjali vernike za podporo in zbiranje podpisov. Pobuda ni omejena glede na veroizpoved in jo podpirajo tako katoliška, evangeličanska in pravoslavna Cerkev. »Najuglednejši« katoliški podpornik pobude je papež Frančišek, ki je v enem izmed svojih poletnih nagovorov konkretno omenjal kampanjo »Eden izmed nas«.

V Sloveniji podpise za pobudo zbirajo pri Zavodu iskreni.net, možnosti za podpis pa sta dve:

1. Preko spleta na povezavi.

2. Po navadni pošti. Na povezavi je na voljo obrazec, ki ga zainteresirani lahko pošljejo na naslov: Zavod iskreni.net, Stožice 56, 1000 Ljubljana.

Na isti naslov lahko pošljete tudi obrazce, ki so bili dostopni npr. po župnijah ali ste jih dobili na svoj naslov.

Pohitimo, čas se izteka!

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh