Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Seminar afriških in evropskih škofov o starih in novih oblikah suženjstva

Objava: 12. 11. 2007 / 10:03
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Seminar afriških in evropskih škofov o starih in novih oblikah suženjstva

Svet evropskih škofovskih konferenc in Simpozij škofovskih konferenc Afrike in Madagaskarja prirejata seminar o starih in novih oblikah suženjstva. Srečanje bo potekalo od 13. do 18. novembra v Cape Coast v Gani, organizatorja pa ga skupaj s Kongregacijo za evangelizacijo narodov prirejata ob 200-letnici osvoboditve Afrike izpod suženjstva. Okrog 30 udeležencev bo pri delu vodila svetopisemska misel: Dobro sem videl stisko svojega ljudstva (1Mz 3,7).

Predstavniki evropskih in afriških škofovskih konferenc, vatikanskih dikasterijev in dobrodelnih organizacij bodo v razpravah z več vidikov osvetlili problem suženjstva. Beseda bo tekla o suženjstvu z vidika Biblije, o izkušnjah Evrope in Afrike s suženjstvom ter o spravi in okrevanju po osvoboditvi izpod suženjstva. Govora bo tudi o novih oblikah suženjstva, preseljevanju in osvoboditvi izpod novodobnega suženjstva s pomočjo ustrezne pastoralne oskrbe, nadalje o pastoralnih in teoloških perspektivah nove kulture življenja in družine ter o sodelovanju med Cerkvama v Afriki in Evropi.

Predstavniki Sveta evropskih škofovskih konferenc in Simpozija škofovskih konferenc v Afriki in na Madagaskarju so se prvič sestali novembra leta 2004 v Rimu. Tako se je začelo sodelovanje med Svetom evropskih škofovskih konferenc in Simpozijem škofovskih konferenc Afrike in Madagaskarja, ki sta si zastavila triletni projekt z naslovom Skupnost in solidarnost med Evropo in Afriko v dobi človeške mobilnosti. V ta namen je bila ustanovljena posebna pripravljalna komisija, ki se je od tedaj že nekajkrat sestala in zastavila program projekta. Po tem načrtu so predvideni različni seminarji v Evropi in Afriki, udeleženci pa bodo razpravljali o preseljevanju kot novem polju evangelizacije in solidarnosti, pri čemer se bodo osredotočili na preseljevanje iz Afrike v Evropo in iz Azije v Afriko in Evropo. Govorili bodo tudi o pastoralnem sodelovanju med Afriko in Evropo, o duhovniških poklicih, o novem položaju misijonov ad gentes in o novih metodah vzgoje ter oznanjevanju Evangelija, kulture in verstva.

RV

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh