Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof obsoja neuspeli atentat na Severnem Irskem

Objava: 30. 03. 2011 / 07:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof obsoja neuspeli atentat na Severnem Irskem

'Popolnoma pretresen zaradi hladnokrvnega nespoštovanja svetosti človeškega življenja.'

V severnoirskem mestu Londonderry (Derry) so v bližini sodišča pred dnevi našli petdesetkilogramsko bombo. Katoliški škof iz Derryja, Seamus Hegarty, je ostro obsodil poskus atentata in izjavil, da je 'popolnoma pretresen zaradi hladnokrvnega nespoštovanja svetosti človeškega življenja'. Odgovorne je pozval, naj se zavedo posledic svojega ravnanja in naj upoštevajo 'željo prevladujoče večine, ki si želi življenja v miru'.

Kot je včeraj poročal irski dnevnik 'The Irish Times', naj bi doma narejeno bombo v parkiranem dostavnem vozilu nastavila katoliška teroristična skupina 'The Real IRA' (Resnična IRA). Bombo so sicer onesposobili, pri tem pa je bilo za dvanajst ur potrebno evakuirati vse okoliške hiše, med njimi tudi dom za ostarele.

Kraj poskusa bombnega atentata ima zgodovinski pomen: Londonderry je bil leta 1972 prizorišče t.i. 'krvave nedelje' (Bloody Sunday), ko je britanska vojska krvavo zatrla protestni shod večinoma katoliškega prebivalstva proti severnoirski politiki tedanje britanske vlade.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh