Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof poroča o ducatih mrtvih civilistov v Tripoliju

Objava: 05. 04. 2011 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof poroča o ducatih mrtvih civilistov v Tripoliju

Apostolski vikar Martinelli še močneje poziva k diplomatski rešitvi libijskega spora.

Po navedbah škofa v libijski prestolnici Tripoli naj bi med Natovimi bombnimi napadi na mesto življenje izgubilo tudi več ducatov civilistov. V mestnem predelu Buslim je življenje izgubilo najmanj štirideset ljudi, ko se je po napadu zrušila stanovanjska hiša, je za vatikansko misijonsko tiskovno agencijo Fides povedal škof Giovanni Innocenzo Martinelli. Poškodovanih naj bi bilo tudi več bolnišnic.

Bombni napadi so bili sicer usmerjeni na vojaške cilje, ti pa se delno nahajajo tudi v stanovanjskih četrtih, tako da je v vojaške akcije udeleženo tudi civilno prebivalstvo, je pojasnil škof Martinelli.

Apostolski vikar, ki je po rodu iz Italije, je izrazil precejšnjo zaskrbljenost tudi glede vse večjega pomanjkanja živil in goriva, zato je okrepil svoj poziv k diplomatski rešitvi libijskega spora.

Škof Martinelli vodi apostolski vikariat v Tripoliju, ki po navedbah iz Vatikana šteje okoli stopetdeset tisoč katoličanov. Večina izmed njih je gostujočih delavcev iz drugih držav, ki pa so medtem že zapustili deželo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh