Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofija Marseille potrdila: papež pride septembra!

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 04. 2023 / 06:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2023 / 07:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofija Marseille potrdila: papež pride septembra!
Stolnica Naše Gospe v Marseillu. FOTO: Vatican Media

Škofija Marseille potrdila: papež pride septembra!

Škofija Marseille je kljub nedavnim papeževim težavam z zdravjem potrdila, da bo papež Frančišek septembra obiskal Marseille in sklenil ekumensko srečanje z mladimi o izzivih sredozemskega območja.

Nadškofija Marseille je v sporočilu z datumom 31. marca in objavljenim minuli četrtek zapisala, da je papež Frančišek sprejel povabilo marsejskega nadškofa kardinala Jean-Marca Avelina, »da potuje v Marseille, kjer bo 23. septembra 2023 sklenil sredozemsko srečanje«, poroča spletni portal Crux.

Na konferenci v Marseillu bodo sodelovali predstavniki s petih obal Sredozemskega morja.

Omenjena konferenca je predvidena med 18. in 24. septembrom 2023, na njej pa bo sodelovalo okoli 60 cerkvenih predstavnikov s petih obal Sredozemskega morja in okoli 60 mladih z istih območij, ki bodo razpravljali o aktualnih političnih, gospodarskih in okoljskih izzivih Sredozemlja.

Pogled na Marseille. FOTO: Vatican Media

Udeleženci bodo po navedbah marsejske nadškofije raziskali vire, ki so jim na voljo za reševanje trenutnih problemov, in si prizadevali oblikovati rešitve za mir in spravo, s posebnim poudarkom na vlogi cerkva v tem procesu. Škofija Marseille je v svojem sporočilu zapisala, da bo papežev dnevni program vključeval ekumensko in medversko molitev v znameniti baziliki Notre-Dame-de-la-Garde, srečanje z mladimi in škofi z območja Sredozemlja ter javno bogoslužje.

Po nedavnem zdravstvenem preplahu in hospitalizaciji papeža Frančiška so se mnogi spraševali, ali bo sveti oče lahko izpolnil potovalne načrte na letošnjem koledarju obveznosti.

»V pričakovanju tega velikega dogodka molimo za čimprejšnje okrevanje svetega očeta in za rodovitnost njegovega poslanstva,« so v izjavi zapisali pristojni v marsejski škofiji.

Do potrditve papeževega obiska iz Marseilla prihaja po nedavnem zdravstvenem preplahu in hospitalizaciji papeža Frančiška, zaradi česar so se mnogi spraševali, ali bo sveti oče lahko izpolnil potovalne načrte na letošnjem koledarju obveznosti, vključno z obiskom Madžarske konec tega meseca. 

Nalaganje
Nazaj na vrh