Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofje nasprotujejo posvetitvi Poljske Kristusu Kralju

Objava: 04. 10. 2010 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofje nasprotujejo posvetitvi Poljske Kristusu Kralju

Po mnenju Poljske škofovske konference 'Kristusovo kraljestvo ni od tega sveta'.

Poljski škofje zavračajo zamisel nekega državljanskega gibanja, ki se pod geslom 'Kristus, kralj Poljske' zavzema za posvetitev njihove domovine Kristusu Kralju. Ta načrt bi bilo potrebno opustiti, je minuli teden izjavil predsednik Poljske škofovske konference, nadškof Jozef Michalik, ob zaključku jesenskega zasedanja konference v Varšavi. Kristusovo kraljestvo po njegovih besedah namreč 'ni od tega sveta'.

V svojem zaključnem poročilu škofje še svarijo pred domnevo, da lahko ustoličenje Kristusa za kralja Poljske 'razreši vse težave'. Namesto tega pozivajo vernike, naj poglobijo svojo vero v Kristusa kot 'Kralja univerzuma'. Kljub temu nadškof Michalik v omenjeni državljanski pobudi prepoznava dober namen.

Več kot tisoč ljudi je predpretekli konec tedna v Varšavi demonstriralo za razglasitev Kristusa kot kralja Poljske. Z narodnimi zastavami in slikami kronanega Kristusa so hodili med parlamentom in predsedniško palačo. K javni demonstraciji je pozvalo katoliško 'Gibanje za suverenost poljskega ljudstva'.

Že leta 2006 je bila Cerkev kritična do štiridesetih poslancev, ki so tedaj prav tako zahtevali posvetitev Poljske Kristusu Kralju. Parlament te zahteve ni nikoli potrdil. Pobudniki so takrat izpostavili dejstvo, da so Mater Božjo leta 1656 imenovali za 'kraljico Poljske'.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh