Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofova smrt v Turčiji kot poziv k enotnosti kristjanov

Objava: 02. 07. 2010 / 10:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofova smrt v Turčiji kot poziv k enotnosti kristjanov

Duhovnik misijonar o težavah, s katerimi se soočajo turški kristjani

V Turčiji dejavni duhovnik misijonar je o umoru škofa Luigija Padoveseja, predsednika Turške škofovske konference, ki ga je v začetku junija do smrti zabodel njegov voznik in telesni stražar, dejal, da je njegova smrt pravzaprav 'poziv k enotnosti znotraj Cerkve in med vsemi kristjani'.

V pogovoru za katoliško agencijo Fides je duhovnik, ki želi ostati neimenovan iz varnostnih razlogov, škofovo smrt označil kot 'poziv k okrepitvi ekumenskega duha in k neutrudnemu delu za enotnost vseh krščanskih veroizpovedi'. V današnji Turčiji so namreč islamske in nacionalistične sile izredno sovražne v odnosu do katoliške Cerkve in njenih predstavnikov.

Po besedah misijonarja ima krščanska skupnost precej težav zaradi pomanjkanja uradnega priznanja, pa tudi zaradi ovir pri opravljanju verskih obredov, ki so še vedno prisotne. Pri tem je duhovnik izpostavil cerkev sv. Pavla v Tarzu, ki jo je turška vlada spremenila v muzej, kristjani pa jo lahko obiščejo ‘le s plačilom vstopnine in tudi sveto mašo je tam dovoljeno obhajati le, če je datum rezerviran pred prihodom v svetišče’.

Škof Padovese se je boril, da bi omenjeno cerkev vrnili v roke krščanske skupnosti, vendar do tega še ni prišlo in številni turški kristjani dvomijo, da kdaj koli bo. Škofov umor je v krščansko skupnost v Turčiji vnesel strah, zmedo in negotovost. Kljub temu njeni pripadniki ne bodo izgubili upanja in vdano zaupajo v Božjo previdnost.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh