Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škotske bolnišnice v stanju visoke pripravljenosti med papeževim obiskom

Objava: 31. 08. 2010 / 12:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škotske bolnišnice v stanju visoke pripravljenosti med papeževim obiskom

Bolnišnice na Škotskem so temeljito pripravljene na morebitno urgentno posredovanje med septembrskim obiskom svetega očeta na Otoku.

Stanje visoke pripravljenosti naj ne bi bilo nič drugega kot stvar temeljitih priprav prirediteljev papeževega obiska. Papež Benedikt XVI. šteje triinosemdeset let in ima za seboj že krajšo zgodovino težav s srcem. Prireditelji obiska očitno želijo zagotoviti varen potek dogajanja v primeru nenadnih zdravstvenih težav. Nikakršnih znakov ni, da bi to skrbno načrtovanje pomenilo nove težave z zdravjem svetega očeta.

Bolnišnično osebje na Škotskem bo sredi meseca med obiskom Benedikta XVI. ves čas v stanju visoke pripravljenosti za morebitno potrebo po urgentnem posredovanju. Iz skrbi za papeževo zdravje so prireditelji sleherno bolnišnico med Edinburghom in Glasgowom prosili, naj bodo pripravljeni na 'izredno stanje'.

V Vatikanu skušajo odpraviti strahove, ki se pojavljajo v zvezi z zdravjem triinosemdesetletnega papeža, kljub temu pa prireditelji obiska na vatikanski strani niso pripravljeni sprejeti dejstva, da bi bila na papežev obisk pripravljena le ena bolnišnica, kakor je sicer v navadi pri papeževih obiskih izven Italije.

Papež po lažji kapi od leta 1991 jemlje zdravila za srce. Leto za tem je utrpel krvavitev, ko se je porezal po glavi, med padcem, ki ga prav tako pripisujejo kapi. V lanskem decembru je zaradi utrujenosti tradicionalno božično polnočno sveto mašo daroval dve uri pred polnočjo. Med lanskim dopustom pa si je med padcem zlomil zapestje.
Pred obiskom na Otoku je bila izražena skrb, da bi gneča v Glasgowu ob morebitni potrebi po urgentnem posredovanju lahko ogrozila papeževo življenje.

Raziskava javnega mnenja na Škotskem je pokazala, da izmed več kot tisočih izprašanih odraslih po vsej deželi 2% Škotov ostro nasprotuje papeževemu obisku, 3% so proti, okoli 63% pa je povsem neopredeljenih.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh