Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodelovanje v preventivni akciji Ministrstva za promet

Objava: 24. 08. 2007 / 06:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sodelovanje v preventivni akciji Ministrstva za promet

Začetek šolskega leta


Ministrstvo za promet bo tudi letos ob začetku novega šolskega leta organiziralo vrsto aktivnosti za večjo prometno varnost šoloobveznih otrok. Preventivna akcija Začetek šolskega leta bo namenjena varovanju otrok in mladostnikov, ki se po počitnicah ponovno vsakodnevno vključujejo v promet.

Tako prvošolci, ki prvič sedajo v šolske poti in še ne poznajo nevarnosti v prometu, kot tudi drugi učenci, ki se razigrani po počitnicah vračajo v šole, v prometu zaslužijo posebno pozornost. Za ponovitev pravil in zahtev prometne varnosti bodo otroci potrebovali kar nekaj časa, zato bodo državni organi in nevladne organizacije preventivne aktivnosti v cestnem prometu najintenzivneje izvajali med 31. avgustom in 14. septembrom 2007. Tudi duhovniki naj v tem času v okviru možnosti pri katehezah vernike vzgajajo za varno vožnjo in opozorijo na večjo skrb za otroke na cesti.

Kljub velikemu naporu tako državnih organov kot predstavnikov civilne družbe se na slovenskih cestah zgodi preveč prometnih nesreč, v katerih umirajo nedolžni ljudje. Otroci sodijo med najšibkejše udeležence cestnega prometa, zato potrebujejo največ pomoči in pozornosti. V letu 2006 je na slovenskih cestah umrlo 67 otrok in mladih do 24 let. Za številkami se skrivajo osebne in družinske tragedije.

Predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK), msgr. Alojz Uran se je 26. marca letos srečal z generalnim direktorjem Direktorata za promet pri Ministrstvu za promet, gospodom Ljubom Zajcem. Govorila sta o prizadevanjih za povečanje varnosti cestnega prometa na slovenskih cestah ter o ozaveščanju, da je najhujša posledica prometnih nesreč izguba življenja. Generalni direktor Zajc je predstavil načrte za večjo varnost v prometu, med katere sodijo tudi preventivne akcije.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh