Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Splav je umor in ne 'prekinitev nosečnosti'

Objava: 31. 08. 2010 / 10:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Splav je umor in ne 'prekinitev nosečnosti'

Škof Jorge Luis Lona iz Argentine kritično o vladnih uradnikih, ki se zavzemajo za 'kulturo spodbujanja splava' v tej južnoameriški državi.

V svojem nedavnem sporočilu se je škof Jorge Luis Lona iz San Luisa v Argentini kritično odzval na zavzemanje tamkajšnjih vladnih uradnikov za 'kulturo spodbujanja splava', ki poseg označujejo kot 'prekinitev nosečnosti'.

Škof Lona obžaluje, da Argentina postaja dežela, v kateri opravljanje splava ne pomeni ničesar posebnega, ampak ženske celo spodbujajo k temu dejanju. Seveda pri tem ne uporabljajo šokantne besede 'umor', piše škof, ampak govorijo le o 'prekinitvi nosečnosti', čeprav splav še kako poseže v življenja vseh vpletenih in za vedno pretrga življenjsko nit nerojenega otroka.

Drugo moteče dejstvo je, da splav ni predstavljen kot vprašanje življenja in smrti, pač pa le kot 'birokratski postopek', kar slej kot prej pripelje do najliberalnejše oblike dostopnosti do splava.

Škof v svojem pisanju nasprotuje tudi diskriminaciji otrok, ki jim je odvzeta pravica do matere in očeta. Aktivisti, ki v Argentini spodbujajo kulturo splava, namreč goreče zagovarjajo tudi pravico do sklepanja zakonske skupnosti med istospolnimi partnerji in ki želijo posledice teh dejanj prenesti na celotno družbo tako na izobraževalni kot tudi na kulturni ravni.

Škof Lona meni, da gre pri tem za globalne poskuse , katerih jedro je nedvomno povezano z nekaterimi oddelki Združenih narodov. V imenu boja proti diskriminaciji so najhujša sredstva uperjena proti tistim, ki verujejo, da je Bog ‘vir razuma in pravičnosti’ in ki iz te vere črpajo moč za svoje življenje.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh