Zapri
Iskanje

Spodbuda kitajskim škofom in duhovnikom

Objava: 05. 08. 2010 / 06:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Spodbuda kitajskim škofom in duhovnikom

Tiskovni urad Svetega sedeža je objavil pismo, ki ga je prefekt Kongregacije za evangelizacijo narodov, kardinal Ivan Dias, pisal kitajskim škofom in duhovnikom. V njem se jim med drugim zahvaljuje za pričevanje, oznanjevanje evangelija in edinost s Cerkvijo.
Tiskovni urad Svetega sedeža je objavil pismo, ki ga je prefekt Kongregacije za evangelizacijo narodov, kardinal Ivan Dias, pisal kitajskim škofom in duhovnikom. V njem se jim med drugim zahvaljuje za pričevanje, oznanjevanje evangelija in edinost s Cerkvijo. Prav posebej se spominja tistih škofov in duhovnikov, ki so v preteklosti morali toliko pretrpeti zaradi svoje zvestobe svetemu očetu in Apostolskemu sedežu. Spodbuja jih k edinosti in povezanosti s papežem in vesoljno Cerkvijo, saj je ta izraz božje volje, hkrati pa pričevanje pred svetom, v katerem je toliko razdeljenosti. Leto duhovništva je še posebej opozorilo na to, da »mora biti duhovnik božji mož in človek za druge«, odlikovati se mora kot »mož molitve, skromnosti, globoke povezanosti v ljubezni s Kristusom, širiti veselo oznanilo o njegovi navzočnosti med nami, zlasti v evharistiji.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh