Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje narodnih delegatov za univerzitetno pastoralo

Objava: 20. 01. 2011 / 07:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje narodnih delegatov za univerzitetno pastoralo

Prireja ga Svet evropskih škofovskih konferenc, v imenu Slovenske škofovske konference pa se ga bo udeležil mag. Klemen Svetelj, voditelj univerzitetne pastorale v ljubljanski nadškofiji.

V Münchnu v Nemčiji bo od četrtka, 27., do nedelje, 30. januarja 2011, potekalo srečanje narodnih delegatov za študentsko in univerzitetno pastoralo, ki delujejo v okviru Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE), sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. V imenu Slovenske škofovske konference se ga bo udeležil mag. Klemen Svetelj, voditelj univerzitetne pastorale v ljubljanski nadškofiji.

Udeleženci bodo v okviru štiridnevne konference obravnavali izzive, povezane s prihodnostjo univerzitetne pastorale v Evropi, profile sodobnih študentov in načine, kako v času študija živeti tudi versko življenje. Poleg šestdesetih strokovnjakov iz različnih dežel bodo na konferenci spregovorili tudi predsednik Sveta kardinal Péter Erdö, münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx ter predsednik Odbora za univerze, šolstvo in katehezo pri CCEE škof Marek Jedraszewski.

Cilji srečanja so zbrati in ovrednotiti izkušnje s področja univerzitetne pastorale v Evropi ter izdelati načrt o prioritetah tovrstne pastorale in sodelovanju med visokošolskimi zavodi. Poseben poudarek bo namenjen tudi spremembam, ki so na področju visokošolskega študija nastale po uvedbi bolonjske reforme. Omenjena reforma je v Evropi poenotila študijske programe.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://www.ccee.ch/index.php.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh