Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveta maša za žrtve napada na sirsko-katoliško cerkev v Bagdadu

Objava: 26. 11. 2010 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveta maša za žrtve napada na sirsko-katoliško cerkev v Bagdadu

Spominsko sveto mašo je v vatikanski baziliki svetega Petra daroval prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve kardinal Leonardo Sandri.

Prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve kardinal Leonardo Sandri je včeraj ob 17. uri v vatikanski baziliki svetega Petra daroval sveto mašo za žrtve oktobrskega napada na sirsko-katoliško cerkev v Bagdadu, poročajo pri vatikanskem radiu. Kardinal Sandri je v svojem nagovoru poudaril, da morajo kristjani z Bližnjega vzhoda ostati tam, kjer so bili rojeni, da bi lahko osebno in prek delovanja Cerkve ter brez razlikovanja na vzgojno-izobraževalni, kulturni, skrbstveni in družbeni ravni ponudili svoj delež dobrodelnosti in človekoljubnosti.

Kot je dejal prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve, si iraški kristjani želijo prispevati k napredku svoje ljubljene domovine v velikodušni odprtosti do muslimanov in vseh svojih sodržavljanov, ob tem pa se je kardinal Sandri spomnil številnih območij po vsem svetu, kjer so kristjani preganjani. Toda Cerkev po njegovih besedah zaradi preganjanj ne slabi, marveč se razvija in dozoreva, Gospodova njiva pa se napolnjuje z vedno obilnejšo žetvijo, kadar pšenična zrna, padajoča eno za drugim, začenjajo ponovno rasti in se razmnoževati.

Tudi vera Cerkve nas spodbuja in podpira molitev k Vsemogočnemu, da bi tistim, ki so izgubili svoje življenje, medtem ko so bili poklicani h Kristusovemu darovanju, dal večno plačilo, je dejal kardinal Sandri ter se tako spomnil skoraj šestdeset smrtnih žrtev napada na sirsko-katoliško cerkev v Bagdadu 31. oktobra, med katerimi so bili trije duhovniki. Ob tem prefekt Sandri ni pozabil niti na ostale preganjane zaradi vere drugod po svetu, nato pa je spomnil na papežev poziv k molitvi za te žrtve 'nesmiselnega nasilja, toliko bolj krutega, ker je prizadelo nezaščitene osebe, zbrane v Božji hiši, ki je hiša ljubezni in sprave'.

Sveti oče je pri opoldanski molitvi na praznik vseh svetnikov še pozval k miru, ki je, kot je dejal, Božji dar, pa tudi rezultat prizadevanja ljudi dobre volje, državnih in mednarodnih ustanov. Prefekt Kongregacije za vzhodne Cerkve je še izrazil hvaležnost antiohijskemu sirskemu patriarhu Youssefu III. Younanu za njegovo navzočnost pri sveti maši, ob koncu pa zagotovil še solidarnost do trpečih svojcev žrtev napada v Bagdadu. Kot je še dejal kardinal, je njihova bolečina tudi naša bolečina.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh