Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svete maše ob začetku akademskega leta

Objava: 28. 09. 2010 / 09:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svete maše ob začetku akademskega leta

Škofje ob začetku akademskega leta v stolnih cerkvah ob navzočnosti profesorjev in študentov darujejo sveto mašo, ki je za verujoče priložnost, da se v molitvi obrnejo na Boga vsak s svojo prošnjo za čim uspešnejše študijsko leto.

V Kopru, Ljubljani in Mariboru, po nastanku novih škofij leta 2006 pa postopno tudi v središčih novonastalih škofij, škofje ob začetku akademskega leta v stolnih cerkvah ob navzočnosti profesorjev in študentov darujejo mašo. Maša je za verujoče priložnost, da se v molitvi obrnejo na Boga s prošnjo: profesorji s prošnjo, da bi uspelo posredovali študijsko snov ter pravično in pošteno presojali znanje študentov, študentje pa s prošnjo, da bi jim pridobljeno znanje koristilo na področju stroke, v kateri se bodo kasneje zaposlili, kot tudi, da bi uspehe in morebitne neuspehe zmogli prenašati z zaupanjem v Božjo previdnost.

Škofija Novo mesto

Novomeški škof msgr. Andrej Glavan bo v sredo, 29. septembra 2010, ob 19.00 mašo ob začetku akademskega leta daroval v stolnici sv. Nikolaja. Dodatne informacije dobite na sedežu Škofije Novo mesto.

Nadškofija Ljubljana

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres bo ob začetku akademskega leta v sredo, 6. oktobra 2010, ob 18.30 v stolnici sv. Nikolaja vodil somaševanje. Dodatne informacije dobite na sedežu študentske pastorale v Nadškofiji Ljubljana.

Škofija Murska Sobota

Murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf bo ob začetku akademskega leta v petek, 8. oktobra 2010, ob 19.00 daroval mašo daroval v stolnici sv. Nikolaja. Ob tej priložnosti bodo absolventi Katehetsko-pastoralne šole tudi prejeli diplome. Dodatne informacije dobite na sedežu Škofije Murska Sobota.

Škofija Koper

Koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo ob začetku akademskega leta v torek, 12. oktobra 2010, ob 19.00 daroval mašo stolnici Marijinega vnebovzetja. Dodatne informacije dobite na sedežu študentske pastorale v Škofiji Koper.

Nadškofija Maribor

Mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Franc Kramberger bo ob začetku akademskega leta v sredo, 13. oktobra 2010, ob 19.00 v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika daroval mašo. Dodatne informacije dobite na sedežu študentske pastorale v Nadškofiji Maribor.


Urnik maš objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh