Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče posvetil novo župnijsko cerkev v italijanski prestolnici

Objava: 21. 03. 2011 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče posvetil novo župnijsko cerkev v italijanski prestolnici

Benedikt XVI. je vodil slovesno nedeljsko bogoslužje v novi župniji sv. Korbinijana na južnem obrobju Rima.

Papež Benedikt XVI. je včeraj v Rimu posvetil novo župnijsko cerkev sv. Korbinijana, ki je obenem naslovna cerkev münchenskega kardinala Reinharda Marxa. Kardinal se je slovesnosti tudi sam udeležil. Papež je pohvalil prizadevanja rimske škofije, pa tudi mestnih oblasti, da vsaka nova četrt dobi tudi župnijsko pastoralno središče z bogoslužnimi prostori. Na področju te nove župnije živi namreč deset tisoč prebivalcev.

Sveti oče je v svojem nagovoru pred več kot tristo prisotnimi verniki v župniji sv. Korbinijana poudaril svojo tesno povezanost z omenjenim svetnikom, pa tudi z nemškima nadškofijama München in Freising. Kot je pojasnil, si je za svoj papeški grb izbral Korbinijanovega medveda, ki je tesno povezan z zgodovino tega svetnika. Spomnil je še, da je sv. Korbinijan ustanovitelj škofije Freising, katere nadškof je bil štiri leta tudi Benedikt XVI.

Legenda pravi, da je svetemu Korbinijanu, ko je poromal v Rim, medved pojedel konja, na katerem je bila njegova prtljaga. Škof se je na medveda hudo razjezil in mu ukazal, naj on nosi prtljago vse do Rima, kar je medved tudi storil.

Sveti oče je v nadaljevanju povabil župnijsko skupnost, naj se sedaj, ko imajo župnijsko pastoralno središče, posvetijo izgradnji skupnosti iz živih kamnov. Njihova skupnost je mlada skupnost, ki jo v veliki večini sestavljajo pravkar poročeni mladi pari, priseljeni v to četrt. Zato je tu veliko dojenčkov, otrok in mladih. Benedikt XVI. jih je spodbudil k pozorni pastorali mladih družin, da bo župnijska skupnost vedno bolj 'družina družin', ki se oblikuje v šoli evangelija, ob zakramentih, ter živi krščansko razsežnost dejavne ljubezni. Tako bo sposobna pričevati o lepoti takšnega življenja v vsakdanjem okolju te nove četrti, kjer mnogi pari živijo neurejeno življenje.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh