Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče spodbuja molitev za duhovne poklice

Objava: 26. 04. 2010 / 06:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče spodbuja molitev za duhovne poklice

Papežev nagovor pred včerajšnjo molitvijo ‘Raduj se, Kraljica nebeška’

Sveti oče je včeraj opoldne z veliko množico vernikov na Trgu sv. Petra molil ‘Raduj se, Kraljica nebeška’. Svoj krajši nagovor je namenil svetovnemu dnevu molitve za duhovne poklice, na koncu pa se je vsem prisotnim ter vernikom po svetu zahvalil za molitveno in tudi siceršnjo podporo pri opravljanju službe Petrovega naslednika, so poročali pri vatikanskem radiu.

Na četrto velikonočno nedeljo, imenovano tudi nedeljo ‘Dobrega Pastirja’, obhajamo svetovni molitveni dan za duhovne poklice, ki letos nosi naslov ‘Pričevanje vzbuja poklice’. Ta tematika je tesno povezana z življenjem in poslanstvom duhovnikov in Bogu posvečenih oseb, je v nagovoru pojasnil papež Benedikt XVI.

Prva oblika pričevanja, ki vzbuja poklice, je molitev, kakor nam pričuje zgled sv. Monike, matere sv. Avguština, ki je Boga ponižno in vztrajno prosila in dosegla, da je njen sin postal kristjan. Ta je o njej zapisal, da z gotovostjo veruje in trdi, da mu je Bog zaradi njenih molitev podaril notranjo odločitev, da bo v življenju iskal, hotel, razmišljal in ljubil samo resnico. Zato vabim starše, je nadaljeval sveti oče, da molijo, da se srca njihovih otrok odprejo nagovoru Dobrega Pastirja in da bi vsaka, še tako majhna kal poklica zrasla v mogočno drevo, ki bo rodilo sadove v Cerkvi in v vsem človeštvu.

Kako naj poslušamo Gospodov glas in ga prepoznamo, se je vprašal papež? Odgovor leži v oznanjevanju apostolov in njihovih naslednikov. V njih namreč odmeva Kristusov glas, ki kliče v skupnost z Bogom in v polnost življenja, kot smo včeraj brali v odlomku iz Janezovega evangelija. Samo Dobri Pastir z neizmerno nežnostjo varuje svojo čredo in jo brani pred zlom in verniki lahko samo v Njega popolnoma zaupajo.

Na včerajšnji svetovni molitveni dan za duhovne poklice je sveti oče še posebej spodbudil duhovnike, da bi bili v letu duhovništva zavzeti za še krepkejše evangeljsko pričevanje v današnjem svetu. Posebej naj pomnijo, je dejal Benedikt XVI., da duhovniki nadaljujejo delo odrešenja na zemlji. Zato naj se rade volje zadržujejo pred tabernakljem, se popolnoma posvetijo svojemu poklicu in poslanstvu s pomočjo resnične askeze in skrbno gojijo duhovniško bratstvo.

Ob koncu svojega nagovora se je sveti oče vsem prisotnim in vsem, ki z molitvijo in ljubeznijo podpirajo njegovo službo Petrovega naslednika, zahvalil in na vsakega priklical nebeško varstvo Device Marije. Po molitvi pa je med pozdravi nagovoril tudi skupino slovenskih romarjev ter jim podelil svoj apostolski blagoslov.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh