Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče spomnil na 'nedeljo Božjega usmiljenja'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 04. 2013 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče spomnil na 'nedeljo Božjega usmiljenja'

Papež Frančišek je v nagovoru pred molitvijo 'Raduj se, kraljica nebeška' poudaril, da je resnični mir mogoč le z izkušnjo Božjega usmiljenja.

Papež Frančišek je kristjane pozval, naj v javnosti pogumno izkazujejo svojo vero. »Ne smemo se bati, ker smo kristjani in ker kot kristjani živimo«, je sveti oče spodbudil več kot sto tisoč ljudi, ki so se včeraj zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu, da bi skupaj s Frančiškom zmolili molitev 'Raduj se, kraljica nebeška'. Papež je ob tem spomnil na 'nedeljo Božjega usmiljenja', ki smo jo včeraj obhajali v vesoljni Cerkvi.

»Tudi mi bi morali imeti več poguma za pričevanje vstalega Kristusa«, je dejal Frančišek. Naloga Cerkve je, da pusti rasti 'kraljestvo ljubezni' in da seje 'mir v srcih ljudi'. To mora imeti določen učinek tudi na medčloveške odnose, na celotno družbo in njene ustanove.

Frančišek je spomnil na primer apostolov, saj je tudi njim, tako kot današnjim vernikom, duh vstalega Kristusa pregnal strah pred oznanjevanjem njihove vere. Papež je obenem poudaril, da je resnični mir mogoč le z izkušnjo Božjega usmiljenja. To pa zato, ker je Božja ljubezen premagala zlo.

Papež je spomnil na 'nedeljo Božjega usmiljenja', ki smo jo včeraj obhajali, spomnil pa je tudi, da je ta praznik uvedel pokojni papež, bl. Janez Pavel II., ki je pred osmimi leti umrl prav na predvečer tedanje 'nedelje Božjega usmiljenja'.

Frančišek je v svojem nagovoru še pojasnil, da krščanske vere ne oznanjamo z neposrednimi dokazi, pač pa s poslušanjem Božje besede in živim pričevanjem. »Blagor tistim, ki niso videli, pa verujejo«, je dejal sveti oče v luči včerajšnjega evangelija o apostolu Tomažu, ki je sprva dvomil v Jezusovo vstajenje.

Tudi danes velja, kar je veljalo vedno in povsod: blagor tistim, ki verujejo s pomočjo Božje besede, ki jo oznanja Cerkev, in pričevanja vernikov, je svoj nagovor zaključil papež Frančišek.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh