Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče sprejel vrhovnega predstojnika frančiškanov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 04. 2013 / 09:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče sprejel vrhovnega predstojnika frančiškanov

Frančiškanski generalni minister Carballo je bil minulo soboto imenovan za tajnika Kongregacije za redove.

Papež Frančišek je minuli ponedeljek v zasebno avdienco sprejel generalnega ministra frančiškanskega reda, Joséja Rodrigueza Carballa, ki ga je pred kratkim imenoval za tajnika vatikanske Kongregacije za redove. Imenovanje je prvo v vrsti kadrovskih sprememb po nastopu papeške službe pred štirimi tedni.

Precej neobičajno je, da redovni predstojnik obenem opravlja tudi naloge na vodilnem položaju v vatikanski kuriji. frančiškani z okoli 14.000 člani veljajo za enega največjih moških redov v katoliški Cerkvi. V rimski kuriji je trenutno dejavnih bolj malo frančiškanskih bratov. Papež Frančišek je izbiro svojega imena utemeljil s svetim Frančiškom Asiškim, sam pa je jezuit in je na zasebni pogovor sprejel tudi že vrhovnega predstojnika svojega reda.

V pogovoru za Radio Vatikan se je Carballo papežu zahvalil za imenovanje. Po njegovih besedah gre za »znamenje zaupanja vame in v frančiškanski red, kar me navdaja z velikim veseljem«, je pojasnil španski redovnik, ki se obenem zaveda »velike odgovornosti zaupane mu naloge za vesoljno Cerkev in za redovne skupnosti«. Jasno lahko vidimo, meni Carballo, da imajo redovniki in redovnice v vesoljni Cerkvi trenutno 'precej za povedati'.

Carballo je še poudaril, kako ime, ki ga je izbral papež, dejansko opisuje življenjski program – program služenja 'preprosti Cerkvi, ki je blizu ubogim in se sama nagiba k uboštvu ter hoji za evangelijem'. Sam je prepričan, da bo papež s svojim programom na poti k preprostosti v Cerkev prinesel svež zrak, »tako kot sv. Frančišek Asiški«.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh