Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveto leto 2025: Vatikan razpisal natečaj za himno [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 19. 09. 2022 / 07:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2022 / 08:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveto leto 2025: Vatikan razpisal natečaj za himno [VIDEO]
Logotip svetega leta 2025. FOTO: Vatican Media

Sveto leto 2025: Vatikan razpisal natečaj za himno [VIDEO]

Vatikanski dikasterij za evangelizacijo vabi k sodelovanju pri izboru himne za sveto leto 2025, pri čemer vse, ki želijo pri tem sodelovati, spodbuja, naj uglasbijo besedilo, ki izraža bistvo jubilejnega dogodka.

Priprave na sveto leto 2025 so se že začele, za usklajevanje vseh dejavnosti skrbi omenjeni vatikanski dikasterij. Natečaj za himno tega svečanega dogodka je odprt za vse.

Prijave na natečaj sprejemajo do 25. marca 2023.

Zainteresirani udeleženci natečaja naj uglasbijo besedilo, ki ga predlaga Oddelek za temeljna vprašanja evangelizacije v svetu pri navedenem dikasteriju in ki izraža bistvo jubilejnega dogodka. Himna naj bi imela bogoslužni namen in naj bi bila primerna za izvajanje v cerkvenem občestvu.

Prijave na natečaj sprejemajo do 25. marca 2023.


Pogoji za sodelovanje na natečaju

Dikasterij za evangelizacijo določa nekaj pogojev za sodelovanje na natečaju za jubilejno himno: skladbe morajo biti izvirne, avtorske in doslej neobjavljene, primerne tudi za štiriglasno izvajanje odpeva in posameznih kitic.

Udeleženci morajo predložiti tudi partituro za glas in orgle, skladba pa ne sme biti delo plačanega naročila, ne sme biti še nikoli izvedena na koncertu ali javni prireditvi ali predvajana v katerem koli mediju.

Skladba ne sme biti delo plačanega naročila, ne sme biti še nikoli izvedena na koncertu ali javni prireditvi ali predvajana v katerem koli mediju.

Dodatni pogoji za prijavo so navedeni na spletni strani natečaja za himno jubilejnega leta 2025.

Obrazci za prijavo na natečaj bodo na voljo na spletni strani www.iubilaeum2025.va/en/inno.html od 16. januarja 2023 do 25. marca 2023 do 20.00 (po srednjeevropskem času).

Po tem datumu in po končanem izboru bodo pristojni kontaktirali le zmagovalca tega natečaja. 


Jubilejno leto

V Katoliški cerkvi obhajamo jubilejno leto vsakih 25 let. To je primeren čas, da oživimo vsakdanje življenje Cerkve in vsakega kristjana. Vsako jubilejno leto ima svojo temo. Papež Frančišek je za temo svetega leta 2025 izbral geslo »Romarji upanja«.

Jubilej 2025 sodi med redna jubilejna leta, po svetem letu 2000.

Sveto leto je »redno«, če nastopi po običajnem 25-letnem obdobju, in »izredno«, če je razglašeno zaradi nekega izjemnega dogodka. Jubilej 2025 sodi med redna jubilejna leta, po svetem letu 2000.

Nalaganje
Nazaj na vrh