Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Taizejsko novoletno srečanje uspešno zaključeno

Objava: 03. 01. 2011 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Taizejsko novoletno srečanje uspešno zaključeno

Več kot trideset tisoč udeležencev je v soboto odpotovalo iz Rotterdama.

V nizozemskem pristaniškem mestu Rotterdam se je minulo soboto zaključilo triintrideseto evropsko srečanje mladih, ki ga vsako leto prireja ekumenska skupnost iz Taizeja. Več kot trideset tisoč mladih je pripotovalo v Rotterdam, da bi pet dni skupaj molili, prepevali in razpravljali. Med njimi je bilo tudi lepo število udeležencev iz Slovenije. Po skupni zaključni molitvi so se mladi vrnili v svoje domovine, ob koncu letošnjega leta pa se bodo na taizejskem srečanju zbrali v nemški prestolnici.

V času srečanja je taizejski prior brat Alois napovedal naslednja mednarodna srečanja, ki jih prireja njegova skupnost. Aprila naj bi skupina bratov in mladih na povabilo moskovskega patriarhata veliki teden in velikonočne praznike preživela v Moskvi skupaj s predstavniki ruske pravoslavne Cerkve. Novembra prihodnje leto pa po besedah brata Aloisa skupnost pripravlja mednarodno srečanje mladih v Kigaliju v Ruandi.

Z okoli deset tisoč udeleženci so Nizozemci, torej domačini, v Rotterdamu predstavljali skupino z največjo narodno udeležbo, sledili pa so jim Poljaki s pettisoč devetstotimi udeleženci.

Pobudnik mednarodnih novoletnih srečanj je bil taizejski ustanovitelj brat Roger (1915-2005), od leta 1979 dalje pa taizejska skupnost vsako leto pripravi srečanje v enem izmed evropskih velemest. Srečanje v Rotterdamu je bilo prvo tovrstno na Nizozemskem.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh