Zapri
Iskanje

Tečaj družbenega nauka Cerkve sedaj tudi na spletu

Objava: 07. 11. 2012 / 08:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Tečaj družbenega nauka Cerkve sedaj tudi na spletu

Tečaj je namenjen osebam, ki delajo na področju gospodarstva, podjetništva, politike in uprave, njegov namen pa je pomagati udeležencem, da odkrijejo družbeni nauk Cerkve preko znanstvene doslednosti.
Minuli ponedeljek se je pričel vpis v spletni tečaj družbenega nauka katoliške Cerkve, namenjen osebam, ki delajo na področju gospodarstva, podjetništva, politike in uprave. Kot poroča Radio Vatikan, ga pripravlja vatikanska fundacija Centesimus annus Pro Pontifice, ki se že od leta 1993 posveča širjenju poznavanja družbenega nauka Cerkve. S spletnim izobraževanjem se fundacija podaja na novo pot. Želijo namreč stopiti naproti morebitnim interesentom, ki težko najdejo čas za obiskovanje predavanj o cerkvenem družbenem nauku, ki jih fundacija sicer izvaja že vrsto let.

Namen spletnega izobraževanja je pomagati udeležencem izobraževalnega tečaja, da odkrijejo družbeni nauk Cerkve preko znanstvene doslednosti, kjer je tematska predstavitev zgodovinskega konteksta, načel in praktičnih vprašanj prepletena s konkretnimi razpravami in interakcijo. Moderacija in koordinacija spletnega tečaja bo zaupana posebnemu tutorju. Prireditelji upajo, da bodo tudi na ta način prispevali k bogatenju duhovne razsežnosti posameznikovega poklicnega življenja in udeležencem pomagali na poti spreobrnjenja in vere.

Vsebinsko je spletni tečaj razdeljen na tri dele. Uvodni del obsega osnovne informacije o družbenem nauku Cerkve in vsebuje smernice za razumevanje, kako lahko evangelij in krščanska vera vplivata in navdihujeta posameznikovo delovanje na ekonomskem področju. Drugi in osrednji del tečaja odpira pomembna gospodarska vprašanja, aktualna za današnji čas, in jih obravnava v luči družbenega nauka. Sklepni del s sistematičnim pristopom v ospredje postavlja načela družbenega nauka in pokaže na način, kako lahko ta konkretno pogojuje posameznikovo obnašanje in javne odločitve. Cena spletnega tečaja je 350 evrov in traja tri semestre oziroma leto in pol. Več informacij na spletnem naslovu http://www.centesimusannus.org/.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Drugi priročniki
1,50€ Poglej izdelek: Življenjske težave
Nalaganje
Nazaj na vrh