Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretje evropsko ekumensko zborovanje v Romuniji

Objava: 21. 11. 2006 / 08:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tretje evropsko ekumensko zborovanje v Romuniji

Proces priprav na tretje evropsko ekumensko zborovanje v Sibiu v Romuniji

Od 4. do 9. septembra 2007 bo v Sibiu v Romuniji v organizaciji več evropskih ustanov potekalo tretje evropsko ekumensko zborovanje.

V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se ga bodo predvidoma udeležili murskosoboški škof, msgr. dr. Marjan Turnšek, dr. Bogdan Dolenc, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, dr. Igor Bahovec, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, Ljudmila Novak, evropska poslanka, s. Hermina Nemšak, predstavnica Konference redovnih ustanov Slovenije (KORUS), p. dr. Tadej Strehovec OFM, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, dr. Andrej Saje, generalni tajnik in tiskovni predstavnik SŠK in Urška Baloh, sodelavka v Tiskovnem uradu SŠK in tajništvu SŠK.

Koordinatorji devetih forumov, ki se bodo odvijali v sklopu zborovanja, so se že zbrali v Ženevi. Izbrane teme forumov predstavljajo resnične zgodovinske izzive tako za Cerkev kot za Evropo današnjega časa. Narodni delegati, ki se bodo udeležili zborovanja, bodo imeli možnost razmišljati o naslednjih temah: edinost, duhovnost, pričevanje, Evropa, migracije, stvarstvo, pravičnost ter mir.

Podrobnejši pregled izbranih tem in koristne izzive za predhodno premišljevanje so objavljene na spletni strani www.eea3.org.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh