Zapri
Iskanje

Tretje evropsko ekumensko zborovanje v Romuniji

Objava: 21. 11. 2006 / 08:40
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Tretje evropsko ekumensko zborovanje v Romuniji

Proces priprav na tretje evropsko ekumensko zborovanje v Sibiu v Romuniji

Od 4. do 9. septembra 2007 bo v Sibiu v Romuniji v organizaciji več evropskih ustanov potekalo tretje evropsko ekumensko zborovanje.

V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se ga bodo predvidoma udeležili murskosoboški škof, msgr. dr. Marjan Turnšek, dr. Bogdan Dolenc, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, dr. Igor Bahovec, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, Ljudmila Novak, evropska poslanka, s. Hermina Nemšak, predstavnica Konference redovnih ustanov Slovenije (KORUS), p. dr. Tadej Strehovec OFM, Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, dr. Andrej Saje, generalni tajnik in tiskovni predstavnik SŠK in Urška Baloh, sodelavka v Tiskovnem uradu SŠK in tajništvu SŠK.

Koordinatorji devetih forumov, ki se bodo odvijali v sklopu zborovanja, so se že zbrali v Ženevi. Izbrane teme forumov predstavljajo resnične zgodovinske izzive tako za Cerkev kot za Evropo današnjega časa. Narodni delegati, ki se bodo udeležili zborovanja, bodo imeli možnost razmišljati o naslednjih temah: edinost, duhovnost, pričevanje, Evropa, migracije, stvarstvo, pravičnost ter mir.

Podrobnejši pregled izbranih tem in koristne izzive za predhodno premišljevanje so objavljene na spletni strani www.eea3.org.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh