Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trumpovo sporočilo podpornikom življenja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 01. 2018 / 14:30
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Trumpovo sporočilo podpornikom življenja

Več sto tisoč ljudi je znova zahtevalo pravico do življenja in prepoved splava.

Donald Trump je kot prvi predsednik Združenih držav Amerike poslal video sporočilo udeležencem 45. pohoda »za življenje«, ki so se minuli konec tedna zbrali v Washingtonu. »V moji vladi bomo vedno zagovarjali prednostno pravico iz ameriške deklaracije neodvisnosti, in to je pravica do življenja«, je Trump protestnikom sporočil iz Rožnega vrta Bele hiše, od koder so preko satelitske povezave v živo prenašali njegov govor.



Kot je dejal, je ponosen, da sme iz Bele hiše neposredno nagovoriti podpornike življenja. Drugi predsedniki pred njim, Ronald Reagan, George Bush st. in ml., so nasprotnike splava nagovarjali preko telefona.

Udeleženci protestnega pohoda, s katerim vsako leto spomnijo na obletnico uzakonitve splava v ZDA leta 1973, so predsednikov nagovor pozitivno sprejeli. Številni so komentirali, da se z njegovo politiko sicer v celoti ne strinjajo, toda v boju proti splavu si je Trump gotovo že pridobil nekaj zaslug.

Pretekli teden je ameriški predsednik napovedal, da bodo zdravniki, medicinske sestre in drugi zdravstveni delavci odslej lahko uveljavljali ugovor vesti in jim ne bo treba sodelovati pri opravljanju umetnih prekinitev nosečnosti. S to odločitvijo je Trump podprl prizadevanja evangeličanskega in katoliškega tabora v ameriški politiki.

Letošnji pohod v Washingtonu se je kot običajno začel v osrednjem parku prestolnice, »the National Mall«, in je protestnike vodil do stopnic proti vrhovnemu sodišču. Prvega tovrstnega shoda se je udeležilo okoli 200.000 ljudi; med leti 2003 in 2009 je število naraslo na četrt milijona, leta 2013 so našteli 650.000 protestnikov. Med udeleženci so večinoma mlajši od 30 let.

Na predvečer pohoda je udeležence pohoda med bogoslužjem nagovoril tudi ameriški kardinal Timothy Dolan, ki je zbrane pozval, naj goreče molijo »proti silam zla«.

Vir: Kathpress / CNA
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh