Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umorjena še dva iraška kristjana

Objava: 08. 12. 2010 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umorjena še dva iraška kristjana

V tem času Irak zapušča okoli petsto krščanskih družin, začasno zatočišče pa si iščejo na severu Kurdistana.

V Bagdadu so umorili še dva kristjana, medtem ko se z nezmanjšano močjo nadaljuje kampanja nasilja proti krščanski manjšini v Iraku in povzroča novi eksodus. Najnovejši žrtvi, starejši par, ki so ga vlomilci zabodli na njunem domu, sta življenje izgubili v nedeljo, 5. decembra. Vladni predstavnik je povedal, da so bili morilci 'Arabci, ne pa Iračani', s čimer naj bi namignil, da gre za tuje teroriste.

Ti naj bi po skopih podatkih, s katerimi razpolaga notranje ministrstvo, vlomili v hišo zakonskega para, ki se je iz pretežno muslimanski četrti sicer že odselil in hišo prodal. Zakonca sta se v prestolnico vrnila, da bi zaključila prodajo nepremičnine in prodala še pohištvo. Ponoči so teroristi vdrli v njun dom in ju umorili.

Okoli petsto krščanskih družin v tem času zapušča Bagdad in Mosul, začasno zatočišče pa si iščejo na severu Kurdistana. Priliv beguncev je ogromen. Iraška vlada je obljubila finančno pomoč kristjanom, ki zapuščajo svoje domove, štiristo dolarjev za vsako družino, ne more pa zagotoviti varnosti za tiste, ki so se odločili, da ostanejo v Iraku.

Najnovejši val nasilja se je zgodil istega dne, ko je papež Benedikt XVI. med molitvijo angelovega češčenja vernike pozval, naj molijo za konec nasilja med kristjani in muslimani, ki v Iraku žanje toliko žrtev.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh