Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Avstriji 1142 prijav

Objava: 14. 12. 2010 / 10:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Avstriji 1142 prijav

Tiskovni urad Avstrijske škofovske konference je objavil podatek, da so od začetka letošnjega leta pri cerkvenih uradih za odkrivanje spolnih in drugih zlorab otrok in mladostnikov zabeležili 1142 prijav, posvetov oziroma nasvetov.

Tiskovni urad Avstrijske škofovske konference je objavil podatek, da so od začetka letošnjega leta pri cerkvenih uradih za odkrivanje spolnih in drugih zlorab otrok in mladostnikov zabeležili 1142 prijav, posvetov oziroma nasvetov. Ko so te podrobneje preučili, so ugotovili sum resnične spolne zlorabe ali nasilja pri petstoenajstih osebah. Od tega števila naj bi jih bilo štiriinpetdeset odstotkov spolno zlorabljenih, triintrideset odstotkov je doživelo druge oblike nasilja, za trinajst odstotkov pa ostaja odprto vprašanje, ali so bili sploh zlorabljeni.

Okrog petdeset odstotkov vseh primerov zlorab se je dogodilo pred več kot štiridesetimi leti, šestinštirideset odstotkov v letih od 1971 do 1992, pri štirih odstotkih, torej dvajset od petstoenajstih oseb, pa je bila oseba verjetno zlorabljena. Stošest primerov zlorab so, da ne bi spregledali kaznivega dejanja, prijavili za to odgovornim oblastem.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh