Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V El Salvadorju ustrelili duhovnika

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 08. 2020 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2020 / 12:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

V El Salvadorju ustrelili duhovnika

Rektorja semenišča »San Oscar Arnulfo Romero« so po avtomobilski vožnji našli mrtvega ob robu ceste.

Foto: splet / Wikipedia

V El Salvadorju so ustrelili rektorja enega tamkajšnjih semenišč v kraju Zacatecoluca. Kot je poročal spletni portal Vatican News, so Ricarda Antonia Corteza minuli konec tedna našli mrtvega ob robu ceste 80 kilometrov zunaj mesta. Duhovnik je z avtomobilom potoval po državi; na njegovem truplu je bilo več ran, povzročenih s strelnim orožjem, je v izjavi za javnost sporočil tamkajšnji škof Elias Samuel Bolanos Avelar.

Škof je v imenu vseh duhovnikov in vernikov svoje škofije ostro obsodil »podel umor« priljubljenega rektorja, ki ga je opisal kot »dobrega in prijaznega človeka, vdanega svoji čredi ter formaciji in izobraževanju semeniščnikov«, zaradi česar je njegova grozljiva smrt še toliko večja skrivnost.

Po navedbah pristojne škofije dejanje zaenkrat še ni pojasnjeno. Policija in državno tožilstvo sta nemudoma uvedla uradno preiskavo. Cortez je bil rektor filozofskega semenišča »San Oscar Arnulfo Romero«, poimenovanega po znanem salvadorskem nadškofu, ki je bil ustreljen med obhajanjem svete maše marca 1980. Škof Avelar je v izjavi še zapisal, kako »nedolžna kri dobrega duhovnika znova vznemirja El Salvador«, v letu, ko se tam spominjajo štiridesete obletnice mučeništva sv. Oskarja Romera, br. Cosma Spessotta in štirih redovnic iz Severne Amerike.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh