Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ljubljano prihaja dr. Jean-Luc Marion

Objava: 13. 12. 2010 / 08:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Ljubljano prihaja dr. Jean-Luc Marion

Napovedujemo predavanje in novinarsko konferenco francoskega akademika in filozofa dr. Jeana-Luca Mariona na Teološki fakulteti v Ljubljani.

Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo v Veliki dvorani Teološke fakultete na Poljanski cesti 4 v Ljubljani jutri, v četrtek, 16. decembra 2010, ob 17.00 predavanje akad. prof. dr. Jeana-Luca Mariona na temo 'Nemožnost nemožnega: Bog'. V predavanju bo Jean-Luc Marion predstavil svoj pristop do vprašanja Boga onkraj klasičnega nasprotja med metafizičnim dokazovanjem in ateističnim zanikanjem vrhovnega bitja. V podobnosti z apofatično mislijo se Božja 'nemožnost' razodeva kot presežni višek vsega (za nas) možnega, s čimer pa se odpira polje smisla, kjer Boga ne določamo glede na naše možnosti, (ki vodijo v pojmovne malike) in spoštujemo njegovo presežnost.

Ob izidu slovenskega prevoda knjige z naslovom 'Malik in razdalja' pa bo v petek, 17. decembra 2010, ob 10.30 v predavalnici št. 1 na Teološki fakulteti potekala novinarska konferenca. Na predstavitvi knjige bodo sodelovali:

- avtor francoski filozof in profesor filozofije religije na Sorbonski univerzi in univerzi v Chicagu akad. prof. dr. Jean-Luc Marion,
- filozof in profesor na Teološki fakulteti v Ljubljani ter pisec spremne besede, Branko Klun,
- filozof, teolog in univerzitetni profesor, pisatelj in strokovni sodelavec Edvard Kovač,
- filozof in pesnik, glavni urednik filozofske zbirke Aut in urednik knjige Primož Repar,
- prevajalki dela Barbara Pogačnik in Maja Novak.

Dogodka organizirajo Kulturno-umetniško društvo Apokalipsa, Francoski inštitut Charles Nodier ter Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh