Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev knjige

Objava: 13. 07. 2007 / 11:25
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev knjige


Stanislav Dziwisz in Gian Franco Svidercoschi
ŽIVLJENJE S KARLOM

Življenje s Karlom je silno zanimiva in bogata knjiga osebnih spominov na pokojnega papeža Janeza Pavla II. Pripoveduje jih njegov osebni tajnik Stanislaw Dziwisz. Karla Wojtyla je čisto od blizu spremljal skoraj 40 let, najprej 12 v Krakovu, nato 27 let v Rimu. Njegovi živi spomini na človeka, ki je spremenil svet, in o stvareh, o katerih v času dogajanja nismo vedeli ničesar, se zelo dobro berejo. Odkrivajo nam izjemno osebnost pokojnega papeža, ki je s svojimi stališči, znanjem in intuicijo, predvsem pa s svojo neomajno vero, odločilno vplival na čas. Najprej kot duhovnik in škof na Poljskem, kasneje kot papež v Rimu in po vsem svetu. Tajnik ga je spremljal, opazoval in si zapomnil. Njegovi spomini potrjujejo to, kar so množice po vsem svetu intuitivno doumele takoj: to je človek, ki razodeva človeški obraz Boga, človek, ki je krajšal razdalje med nebom in zemljo, med človekom in Bogom. Bil je svetnik in svetilnik.


Knjigo Življenje s Karlom bomo predstavili v četrtek, 19. julija, ob 12. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Na predstavitvi bosta sodelovala apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Santos Abryl y Castelló in prevajalec mag. Pavel Bratina.

Vabljeni!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh