Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan objavil priporočila za škofijske dneve mladih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 05. 2021 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.05.2021 / 14:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan objavil priporočila za škofijske dneve mladih

Vatikan objavil priporočila za škofijske dneve mladih

Po nasvetu papeža škofijski dnevi mladih letos na praznik Kristusa Kralja.

Križ svetovnega dne mladih FOTO: Vatican Media

V Vatikanu so predstavili smernice za obhajanje škofijskih svetovnih dni mladih 21. novembra letos. Vsakoletna srečanja, ki jih v krajevnih Cerkvah prirejajo med velikimi mednarodnimi dnevi mladih, imajo »izjemno velik pomen in vrednost«, so po navedbah avstrijskega Kathpressa zapisali v včeraj objavljenem dokumentu. Mnogi mladi se mednarodnih srečanj, ki jih prirejajo v večjih časovnih razmikih, kljub veliki želji ne morejo udeležiti, zato naj bi jim s tovrstnimi prireditvami na krajevni ravni ponudili priložnost, »da osebno doživijo ta praznik vere«.

Kot še sporočajo iz Vatikana, so pravkar objavljene smernice mišljene le kot »priporočila«, pri organizaciji dogodka pa naj krajevne Cerkve upoštevajo svoje možnosti. Najpomembnejše sporočilo svetovnega dne mladih za vse udeležence pa naj bo vedno: »Sprejmite Kristusa! Pozdravljajte ga kot Kralja v svojem življenju!«

Praznik naj ne bo omejen zgolj na mlade katoličane

Drugi predlogi iz Vatikana so delno organizacijske in delno duhovne narave. Prirediteljem priporočajo, naj mlade povabijo k sodelovanju že v fazi priprav – in sicer v »sinodalno-misijonarskem slogu«. Pomembno je tudi, da praznik vendarle ne bo omejen zgolj na mlade katoličane.

Papež Frančišek je pred nekaj meseci odločil, naj se svetovni dan mladih na škofijski ravni v letošnjem letu obhaja na praznik Kristusa Kralja, torej na zadnjo nedeljo pred začetkom adventa. Doslej so mladi ta praznik običajno obhajali pred ali na cvetno nedeljo. Vsake dve do tri leta svetovne dneve mladih prirejajo tudi na mednarodni ravni, naslednje srečanje je predvideno avgusta 2023 v portugalski prestolnici Lizboni.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh