Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan objavil program papeževega obiska v Veliki Britaniji

Objava: 19. 08. 2010 / 07:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan objavil program papeževega obiska v Veliki Britaniji

Med 16. in 19. septembrom bo Benedikt XVI. obiskal kraljico Elizabeto II. in za blaženega razglasil kardinala Johna Henryja Newmana.

V Vatikanu so včeraj objavili program papeževega obiska v Veliki Britaniji. Osrednji namen obiska je razglasitev kardinala Johna Henryja Newmana za blaženega, sveti oče pa bo Otok obiskal med 16. in 19. septembrom letos.

V četrtek, 16. septembra, naj bi papež ob 10.30 po krajevnem času pristal na mednarodnem letališču v Edinburghu na Škotskem, kjer bo deležen uradnega sprejema. Sledila bo slovesnost ob dobrodošlici in vljudnostni obisk pri kraljici Elizabeti II. v kraljevi palači Holyroodhouse v Edinburghu. Okoli poldneva se bo Benedikt XVI. sestal s predstavniki javnega in družbenega življenja v parku kraljeve palače, kjer naj bi imel tudi govor. Ob 17.15 bo sveti oče daroval slovesno sveto mašo v parku Bellahouston v Glasgowu, proti večeru pa bo odletel proti Londonu.

V petek, 17. septembra, se bo Benedikt XVI. opoldne sestal s predstavniki in sodelavci katoliških izobraževalnih ustanov v kapeli in na športnem igrišču univerze 'St. Mary's University College', na programu pa je tudi srečanje s predstavniki drugih verskih skupnosti v Twickenhamu. Pred tem bo na apostolski nunciaturi v Wimbledonu daroval zasebno sveto mašo. Popoldne tega dne se bo sveti oče odpravil na vljudnostni obisk k anglikanskem primasu in canterburyjskem nadškofu, Rowanu Williamsu, v palačo Lambeth. Ob 18.15 je v westminstrski opatiji predvideno ekumensko slavje s papeževim nagovorom.

V soboto, 18. septembra, se bo Benedikt XVI. dopoldan v nadškofijski palači v Westminstru srečal s predstavniki političnega življenja, tudi z britanskim premierjem Davidom Cameronom. Ob 10.30 bo v westminstrski katedrali daroval slovesno sveto mašo, na trgu pred katedralo pa bo papeža pričakala britanska mladina. Zvečer, ob 18. uri in 15 minut, se v londonskem Hyde Parku prične molitvena vigilija v pričakovanju razglasitve kardinala Johna Henryja Newmana za blaženega.

Bogoslužje s slovesno razglasitvijo, ki ga bo papež vodil v parku Cofton v Birminghamu, se v nedeljo, 19. septembra, prične ob deseti uri dopoldan. Temu bo sledila molitev angelovega češčenja s papeževim nagovorom. Opoldne bo papež v refektoriju 'Francis Martin House' obedoval z angleškimi, valižanskimi in škotskimi škofi, popoldne pa se bo z njimi sestal še v kapeli omenjene ustanove. Ob 18.15 sledi poslovilna slovesnost na letališču v Birminghamu, svetega očeta pa v Vatikanu pričakujejo uro in pol pred polnočjo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh