Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan prireja forum o družinski pastorali

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 04. 2021 / 09:45
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2021 / 09:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan prireja forum o družinski pastorali

Vatikan prireja forum o družinski pastorali

V okviru leta družine, težišče razprav na odločitvah v kompleksnih družinskih razmerah.

FOTO: Pixabay

V okviru leta družine Amoris laetitia – Radost ljubezni vatikanski Dikasterij za laike, družino in življenje pod vodstvom kardinala Kevina Josepha Farrella vabi k udeležbi na dvodnevnem forumu o »duhovnem razločevanju na področju družine«, poroča spletni portal Vatican News. Kot so včeraj sporočili z vatikanskega tiskovnega urada, bodo v petek in soboto o tej temi spregovorili docenti z rimske univerze Gregoriana in rimski duhovniki.

Predvsem v izkustvenih poročilih naj bi predstavili, kako se lahko v kompleksnih razmerah parov in družin sprejema duhovno in etično utemeljene odločitve. Napovedan izbor tem obsega širok pogled na družinsko pastoralo, od preudarkov o poroki in načrtovanja družine prek vzgoje otrok do kriznih razmer in ločitev.

Papeška univerza Gregoriana že peto leto ponuja diplomski študij o družinski pastorali. Pred petimi leti je izšla tudi papeževa apostolska spodbuda Radost ljubezni o zakonski zvezi in družini, ki vsebuje pobude z dveh škofovskih sinod o družini, ki sta v letih 2014 in 2015 zasedali v Vatikanu. Z letom družine, ki se ja začelo sredi letošnjega marca, želi papež obuditi zanimanje za omenjen dokument in dati pobude za udejanjanje sklepov družinskih sinod v vsakdanjem življenju.

Kupi v trgovini

Zapuščeni Jezus
Duhovna rast
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh