Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan spodbuja k posebni skrbi za ostarele

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 04. 2020 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.04.2020 / 06:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan spodbuja k posebni skrbi za ostarele

Koronakriza: ostarelih ne smemo pustiti samih, kajti v osamljenosti je novi virus še bolj smrtonosen.

Foto: Vatican Media

Katoliška cerkev v času epidemije koronavirusa poziva k posebni skrbi za ostarele. »Ostarelih ne smemo pustiti samih, kajti v osamljenosti je novi virus še bolj smrtonosen,« so pojasnili pri vatikanskem Dikasteriju za laike, družino in življenje. Storiti moramo vse, kar je v naših močeh, da olajšamo občutek zapuščenosti. »V trenutnih razmerah to lahko pomeni, da bomo rešili življenje,« je zapisano v izjavi za javnost omenjenega dikasterija.

V domovih za ostarele in nego bolnikov se marsikje dogajajo najrazličnejše tragedije, pišejo iz Vatikana. Jasno mora biti, »da ima reševanje življenj ostarelih ljudi, ki živijo v domovih ali pa so osamljeni in bolni, enako prednost kot reševanje katere koli druge osebe.«

Ostareli, ki so jim mlajši rodovi lahko hvaležni za veliko stvari, v trenutni krizi plačujejo najvišjo ceno, menijo v Vatikanu. Statistični podatki razkrivajo, da je več kot 80 % vseh bolnikov v Italiji, umrlih zaradi okužbe s koronavirusom, starejših od 70 let, zato mora ravno Cerkev poskrbeti za nove in ustvarjalne poti, da bodo ostareli ljudje in vsi tisti, ki živijo sami, deležni potrebne podpore, pomoči in bližine.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh