Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska delegacija na zimskih OI v Pjongčangu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 02. 2018 / 11:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2018 / 12:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska delegacija na zimskih OI v Pjongčangu

»Udeležba športnikov iz Severne Koreje je znamenje upanja.«

Vatikan bo z delegacijo sodeloval na zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pjongčangu. Vatikanski predstavniki so, kot je poročal L'Osservatore Romano, povabljeni tudi na slovesnost ob odprtju prihodnji petek in na generalno skupščino Olimpijskega komiteja od ponedeljka do srede.



Vatikansko delegacijo bo vodil pristojni za šport v Vatikanu, Melchor Sanchez de Toca, namestnik tajnika Papeškega sveta za kulturo. Po njegovih besedah je v luči trenutnih napetosti znamenje upanja, da bodo na odprtju olimpijskih iger sodelovali tudi športniki iz Severne Koreje. »Nežno olimpijsko premirje« dopušča upanje na svet brez vojn, kljub številnim sporom, ki divjajo v današnjem času, meni Sanchez.

Vatikanska delegacija se je udeležila tudi odprtja olimpijskih iger v Riu de Janeiru leta 2016, tokrat pa je prvič povabljena tudi na zasedanje generalne skupščine. Doslej na olimpijskih igrah ni sodeloval še noben športnik iz Vatikana, vendar Sveti sedež z Mednarodnim olimpijskim komitejem sodeluje na področju mladinskega športa. Trenutno sodelovanje je namenjeno izvedbi mladinskih olimpijskih iger v letošnjem oktobru v domačem kraju papeža Frančiška, Buenos Airesu.

Vatikanski »referent« za šport bo na zimske olimpijske igre v Južno Korejo kot dar in znamenje povezanosti prinesel drese vatikanske tekaške ekipe Athletica Vaticana v barvah Vatikanske države, beli in rumeni. Ekipa Athletica Vaticana šteje okoli 30 zaposlenih v Vatikanu, moških in žensk, duhovnikov in laikov. Ustanovljena je bila leta 2017 pred tekom za mir v Rimu. Skupina si po navedbah Osservatoreja prizadeva za konkretne solidarnostne pobude in širjenje papeževega sporočila. Med člani ekipe so tudi švicarski gardisti, sodelavci vatikanske lekarne, restavratorji, muzejski čuvaji in dobavitelji mleka v vatikansko trgovino z živili.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh