Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več sto anglikancev z območja širšega Londona prestopa v katoliško vero

Objava: 25. 01. 2011 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več sto anglikancev z območja širšega Londona prestopa v katoliško vero

Škof Thomas MacMahon iz Brentwooda odločitev vernikov označuje kot 'velik korak'.

V Angliji bo po doslej znanih podatkih v katoliško Cerkev prestopilo razmeroma veliko število anglikanskih vernikov. Kot so minuli konec tedna poročali pri medijski mreži BBC, se ravno v teh dneh na prestop pripravlja večja skupina anglikancev. Po podatkih katoliške škofije Brentwood na severovzhodu Londona se je skupno sedem duhovnikov in okoli tristo članov cerkvenega občestva iz šestih župnijskih skupnosti že pridružilo novo ustanovljenemu ordinariatu za anglikance, ki želijo prestopiti v katoliško Cerkev. Vse omenjene župnijske skupnosti se nahajajo na področju brentwoodske škofije.

Škof Thomas MacMahon iz Brentwooda je odločitev vernikov označil kot 'velik korak'. Duhovniki so bili pripravljeni pustiti svoje trenutne položaje in člane svoje skupnosti prepustiti dokaj neznani prihodnosti. Novi ordinariat je bil komaj dobro ustanovljen, vendar to pri prestopa željnih vernikih očitno zbuja občutke močne vere in trdnega zaupanja.

Po poročanju mreže BBC v katoliško Cerkev prestopa tudi šest duhovnikov in en nekdanji duhovnik, ki bodo najprej postali katoliški diakoni. Pri vernikih brentwoodseke škofije gre za doslej največjo skupino, ki se bo pridružila novemu ordinariatu.

Na fotografiji: škof Thomas MacMahon

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh