Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika noč

Objava: 03. 04. 2007 / 08:39
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Velika noč

Velika noč je največji krščanski praznik. Ta dan se spominjamo največjega čudeža in temelja naše vere, ki je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih. Skrivnost vstajenja lahko razumemo samo v moči vere, ki je presežni Božji dar. Jezus Kristus nas je s svojim trpljenjem in smrtjo odrešil, kar pomeni, da greh in smrt nimata zadnje in dokončne besede v našem življenju, ampak nam je Jezus odprl pot v večno življenje.

Jezus je v svojem zemeljskem življenju večkrat napovedal svojo smrt in vstajenje od mrtvih. Kristjani verujemo v Jezusovo vstajenje na osnovi pričevanj oseb, ki se jim je Jezus prikazal po vstajenju in jim z očitnimi znamenji dokazal svojo istovetnost. Dva učenca na poti v Emavs sta ga npr. prepoznala po lomljenju kruha (prim. Lk 24, 13–35). Po starodavni slovenski navadi so po župnijah vstajenjske procesije z Najsvetejšim.


Celjska škofija

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 6.00, bo celjski škof, msgr. dr. Anton Stres v stolni cerkvi sv. Daniela vodil vstajenjsko procesijo in daroval slovesno sveto mašo.


Koprska škofija

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 10.00, bo koprski škof, msgr. Metod Pirih v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja daroval slovesno sveto mašo.

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 10.00, bo koprski pomožni škof, msgr. dr. Jurij Bizjak maševal v Colu nad Ajdovščino.


Ljubljanska nadškofija

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 8.30, bo ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja daroval vstajenjsko sveto mašo.

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 15.00, bo ljubljanski pomožni škof, msgr. dr. Anton Jamnik v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani vodil zaobljubljeno protipotresno pobožnost.


Mariborska nadškofija

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 7.00, bo mariborski pomožni škof, msgr. dr. Jožef Smej v župnijski cerkvi Sv. Ane v Slovenskih Goricah vodil vstajenjsko slovesnost in velikonočno procesijo s sveto mašo.

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 7.00, bo mariborski nadškof in metropolit, msgr. dr. Franc Kramberger v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika vodil vstajenjsko slovesnost in velikonočno procesijo po Slomškovem trgu ter daroval sveto mašo.

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 7.30, bo mariborski pomožni škof, msgr. dr. Peter Štumpf v župnijski cerkvi Sv. Rešnjega telesa vodil vstajenjsko slovesnost in velikonočno procesijo s sveto mašo.

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 11.00, bo mariborski pomožni škof, msgr. dr. Jožef Smej v župnijski cerkvi Sv. Ane v Slovenskih Goricah daroval sveto mašo.


Novomeška škofija

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 6.30 bo novomeški škof, msgr. Andrej Glavan vodil velikonočno procesijo, slovesno sveto mašo pa bo v stolnici daroval tudi ob 10.00.


Murskosoboška škofija

Na veliko noč, v nedeljo, 8. aprila 2007, ob 9.00, bo murskosoboški škof, msgr. dr. Marjan Turnšek v stolni cerkvi sv. Nikolaja vodil vstajensko procesijo po mestnih ulicah in nato daroval sveto mašo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh