Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse več Britancev se spreobrača v islam

Objava: 07. 01. 2011 / 14:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vse več Britancev se spreobrača v islam

Raziskave kažejo, da je število spreobrnjenih precej višje od pričakovanega.

Precej več Britancev kot je bilo sprva pričakovati je očitno prestopilo v islamsko vero. Kot je poročal britanski časnik 'The Independent', so oblasti sprva računale z okoli štirinajst do petindvajset tisoč spreobrnjenji od leta 2001 dalje, nedavna raziskava ustanove 'Faith Matters' pa je pokazala, da so številke pri stotisočih spreobrnjenjih približno štirikrat višje.

Po navedbah sodeč je del žensk pri prestopih okoli dvotretjinski. Znanstveniki pa niso mogli dokazati, ali visokemu številu spreobrnjenih žensk botruje načrtovana poroka z muslimanom. Povprečna starost pri prestopu je 27,5 let.

Med leti 1991 in 2001 je bilo po podatkih britanskih časnikov prestopov v islam v Veliki Britaniji še okoli šestdeset tisoč, kar pomeni, da je v povprečju na leto v islam prestopilo šest tisoč ljudi. V primerjavi z Veliko Britanijo se v Nemčiji in Franciji v islam letno spreobrne okoli štiri tisoč ljudi.

Večina britanskih spreobrnjencev po podatkih časnika 'The Independent' s sprejemom islama ne zavrača zahodnega življenjskega sloga, pač pa so v islamu našli veroizpoved, ki ustreza njihovim zahodnim vrednotam.

Za spreobrnjence manjšo težavo predstavlja le premajhna podporna mreža, saj v nasprotju z judovstvom in katolištvom muslimanske skupnosti razen posameznih ponudb nimajo posebej oblikovanega programa za nove vernike.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh