Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vseslovenska romanja v letu 2007

Objava: 17. 05. 2007 / 08:02
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vseslovenska romanja v letu 2007

1. Obletna maša ob grobišču pod Krenom v Kočevskem Rogu: Slovesnost bo v nedeljo, 3. junija, ob 11. uri. Obletno mašo bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Vodilna misel je: »Na tej gori bo pretrgal zagrinjalo«. K obletni maši so posebej vabljeni verniki iz novomeške škofije in ljubljanske nadškofije, dobrodošli pa tudi od drugod.


2. Srečanje treh dežel: Letošnje srečanje bo v soboto 23. junija, ob 10, 30 v mestu Millstatt na Koroškem. Srečanje pripravlja celovška škofija, nanj so povabljeni verniki iz Furlanije, Koroške in Slovenije. »Srečati Jezusa« je geslo, ki daje ton letošnjemu romanju. Lepo vabim, da se ga iz Slovenije udeležimo v velikem številu in sosedom pokažemo svojo vernost. Slovenski romarji se bomo popoldne ustavili še v mestu Spittall, kjer so slovenski begunci po drugi svetovni vojni preživeli nekaj let, preden so šli na vse konce sveta.


3. Slovensko hrvaško srečanje S prijateljskim hrvaškim narodom nas veže zelo veliko skupnih vezi, tudi skupna katoliška vera. Letošnje tretje slovensko hrvaško srečanje bo v soboto, 18. avgusta na Trsatu pri Reki. Pred štirimi leti smo Slovenci poromali k Mariji Bistrici, predlanskem so Hrvatje prišli na Brezje, letos se srečamo pri Mariji na Trsatu. Osrednja slovesnost se bo začela ob 10,30. Slovenci smo od nekdaj radi romali na Trsat, zato tudi na slovensko hrvaško srečanje pridimo v velikem številu in tudi na ta način spodbudimo politike, da si bodo prizadevali za boljše odnose in rešitve odprtih vprašanj!


4. Romanje v Mariazell ob papeževem obisku: Osrednja slovesnost bo v soboto, 8. septembra. Organizatorji so za slovenske romarje rezervirali 400 mest. Osrednja prireditev bo na trgu pred cerkvijo in ne na letališču, na katerega imajo mnogi zelo grenke spomine izpred treh let. Posebej povabljeni romarji iz mariborske metropolije in seveda tudi od drugod.



Več o romanjih na TRUD-u

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh